Palermo is de hoofdstad van Sicilië in Italië. Als je naar Sicilië gaat, vlieg je op deze plaats. Het is een ontzettend mooie stad, waar je veel kunt ondernemen. Ook moet je met een aantal zaken rekening houden. Wat is namelijk de vliegtijd naar Palermo? Ook is het handig om te weten of er tijdsverschil is met Nederland, met welke valuta er wordt betaald en welke taal er gesproken wordt. Ook is het handig om te kijken vanaf welk vliegveld je vliegt. Hieronder vind je er meer over.

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Palermo (AMS – PMO)

Vanaf Schiphol gaan rechtstreekse vluchten naar Sicilië (vliegveld Punta Raisi). De vliegtijd naar Palermo is 2 uur en 40 minuten. Het is dus geen lange vlucht. Toch kun je een boek of muziek meenemen om jezelf te vermaken.

Vliegtijd Palermo
Vliegtijd Palermo

Naar Palermo vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven gaan er geen vluchten naar deze luchthaven. De vliegtijd is dus niet te bepalen.  Ook vanaf Rotterdam gaan er geen vluchten naar dit eiland. Je zult dus via Schiphol moeten vliegen om hier het snelst aan te komen.

Palermo vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De afstand met Nederland is ongeveer 2.425 kilometer. Ook is er geen tijdsverschil met Nederland. Hier hoef je dus ook geen rekening mee te houden. In Italië wordt uiteraard Italiaans gesproken en wordt er betaald met de euro. Je hoeft dus geen andere valuta aan te schaffen.Wel dien je er rekening mee te houden dat er andere verkeersregels gelden dan in Nederland. Indien je een auto of scooter gaat huren dien je hier extra goed op te letten.

De hoofdstad

De hoofdstad van Sicilië is Palermo. Het is een erg levendige stad waar veel te doen valt. Denk aan cultuur snuiven, wandelingen, de Italiaanse keuken proeven in verschillende restaurantjes en borrelen in leuke Italiaanse cafés. Rondom deze plaats zijn ook andere leuke steden waar je een bezoek aan kunt brengen. Voorbeelden hiervan, zijn Cefalù, Catania en Taormina.

Waar ligt Palermo?

Op de onderstaande kaart van Google kun je zien waar deze plaats ligt. Het is erg handig om alvast te bekijken waar leuke stranden of plekjes zijn die je tijdens je vakantie wilt gaan bezoeken.