Vliegtijd Omaha

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Bereken eenvoudig hoe lang het vliegen is naar je bestemming!

Een vakantie is erg leuk en je kunt er naar uitkijken. Wel is het handig om rekening te houden met een aantal zaken. Kijk vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Omaha in Nebraska is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Daarnaast kun je kijken welke taal er wordt gesproken in de stad waar je naar toe gaat, wat het tijdsverschil met Nederland is, welke valuta er wordt gebruikt en wat er zoal in de stad te doen is. Meer over bovengenoemde zaken, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Omaha (AMS-OMA)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Omaha (AMS-OMA) is gemiddeld 12 uur en 59 minuten. Je krijgt tijdens de vlucht te maken met minimaal één tussenlanding. Het is een lange reis, dus neem iets leuks mee zodat je jezelf tijdens de vlucht kunt vermaken. Vaak kun je ook wel een film kijken in het vliegtuig. Het vliegveld waarop je landt, heet Offutt Afb. De afkorting is OMA.

Vliegtijd Omaha vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-OMA) / (RTM-OMA)

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen naar de stad. Wel kun je vertrekken vanaf Rotterdam als je het geen probleem vindt om te vliegen inclusief minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Omaha (RTM-OMA) is gemiddeld 16 uur en 40 minuten inclusief twee tussenlandingen. Je kunt het beste vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken voor de kortste vliegtijd en de minste tussenlandingen.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 7.139 kilometer. In de stad kun je betalen met de Amerikaanse Dollar. Je kunt deze valuta aanschaffen bij bijvoorbeeld een wisselkoersbureau voordat je op vakantie gaat. Ook krijg je te maken met tijdsverschil. Het is in de regio 7 uur vroeger dan in Nederland. Er wordt Engels gesproken.

De hoofdstad

Omaha is een stad in de Amerikaanse staat Nebraska. Je kunt in de stad van alles beleven. Je kunt er sportief zijn, maar ook ontspannen. Voorbeelden van activiteiten, zijn: de Henry Boorly Zoo, The Durham Museum, Lauritzen Gardens Omaha’s Botanical Center, het Joslyn Art Museum, de Bob Kerrey Pedestrian Bridge, het Children’s Museum en Old Market.