Vliegtijd Niamey

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Het is erg gaaf om de hoofdstad van Niger te bezoeken. De stad Niamey kent veel leuke activiteiten die je kunt doen. Welke activiteiten er te doen zijn, lees je onderaan de pagina. Als je op vakantie gaat, komen daar een aantal zaken bij kijken. Je kunt van te voren kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Ook is het goed om te weten wat de valuta is, wat het tijdsverschil met Nederland is en welke taal er wordt gesproken. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Niamey (AMS-NIM)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Niamey (AMS-NIM) is gemiddeld 8 uur en 30 minuten. Tijdens de vlucht krijg je te maken met minimaal één tussenlanding. Hier kun je rekening mee houden. Het vliegveld van de stad heet Diori Hamani International Airport. De afkorting is NIM.

Vliegtijd Niamey vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-NIM) /(RTM-NIM)

Vanaf Eindhoven kun je naar de stad vliegen, maar helaas niet vanaf Rotterdam. Als je vanaf Eindhoven vertrekt, krijg je te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Eindhoven – Niamey (EIN-NIM) is gemiddeld 48 uur en 15 minuten inclusief twee tussenlandingen. Je kunt het beste vanaf Amsterdam Schiphol vliegen voor de kortste vliegtijd en de minste tussenlandingen.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 4.347 kilometer. In de stad kun je betalen met de CFA Frank. Deze valuta is aan te schaffen voor vertrek bij een wisselkoersbureau. Het is goed om te weten dat er geen tijdsverschil is met Nederland. In de stad wordt Frans gesproken.

De hoofdstad

Niamey is de hoofdstad van Niger. In de stad zijn een aantal populaire activiteiten te doen. Je kunt naar het National Museum of Niger de Grand Marché, de Grand Mosque, de Mosquée Cité Caisse en naar de Cathedral of Our Lady of perpetual Help.