Als je op vakantie gaat, kun je rekening houden met een aantal zaken. Zo kun je kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar New Orleans in Louisiana is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Als je hier rekening mee houdt, kom je niet snel voor onaangename verassingen te staan. Ook is het goed om te weten welke taal er wordt gesproken, wat het tijdsverschil met Nederland is, met welke valuta er wordt betaald en welke activiteiten er zoal te doen zijn. Meer over bovengenoemde zaken, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – New Orleans (AMS-MSY)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – New Orleans (AMS-MSY) is gemiddeld 13 uur en 3 minuten vliegen inclusief tussenlanding. Je krijgt vanaf Amsterdam altijd te maken met minimaal één tussenlanding. Het vliegveld waarop je landt, heet Louis Armstrong New Orleans International Airport. De afkorting is MSY.

Vliegtijd New Orleans vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-MSY) / (RTM-MSY)

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen naar de stad. Wel is het mogelijk om vanaf Rotterdam te vliegen. Vanaf Rotterdam krijg je te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – New Orleans (RTM-MSY) is inclusief twee tussenlandingen gemiddeld 17 uur en 36 minuten. Je kunt het beste vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 9.606 kilometer. In de stad kun je betalen met de Amerikaanse Dollar. Deze valuta is aan te schaffen voor vertrek bij een wisselkoersbureau. Ook is het mogelijk om met de pinpas of creditcard te betalen. In de regio is het 7 uur vroeger dan in Nederland. Er wordt Engels gesproken.

De hoofdstad

New Orleans is de grootste stad van de Amerikaanse staat Louisiana. Je kunt in de stad allerlei activiteiten doen, maar ook ontspannen. Verschillende activiteiten, zijn: het National World War II Museum, de Kathedraal van St. Louis, Frenchmen Street, Royal Street, het Stads Park waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen, Jackson Square, het Garden District en French Quarter.