Vliegtijd Montevideo

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Montevideo

Als je op vakantie gaat, is het verstandig om rekening te houden met een aantal zaken. Zo kun je kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Montevideo in Uruguay is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Ook is het goed om te weten wat het tijdsverschil is met Nederland, met welke valuta er wordt betaald, welke taal er wordt gesproken en welke activiteiten er zoal in de stad te doen zijn. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Montevideo (AMS-MVD)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Montevideo (AMS-MVD) is gemiddeld 17 uur en 20 minuten. Tijdens de vlucht krijg je te maken met minimaal één tussenlanding. Het vliegveld van de stad heet Carrasco/Gral. Cesáreo L. Berisso International Airport. De afkorting is MVD. Tijdens de vlucht kun je gebruik maken van de verschillende videoschermen om een film te kijken. Ook kun je je ogen sluiten en onderweg de nodige slaap inhalen.

Vliegtijd Montevideo
Vliegtijd Montevideo

Vliegtijd Montevideo vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-MVD) / (RTM-MVD)

Het is mogelijk om vanaf Eindhoven en Rotterdam naar de stad te vliegen. Wel krijg je vanaf beide vliegvelden te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Eindhoven – Montevideo (EIN-MVD) is gemiddeld 21 uur en 20 minuten. De vliegtijd Rotterdam – Montevideo (RTM-MVD) is gemiddeld 20 uur en 25 minuten inclusief tussenlandingen. Je kunt het beste vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 11.343 kilometer. In de stad kun je betalen met de Uruguayaanse Peso. Deze valuta is aan te schaffen voor vertrek bij een wisselkoersbureau. Ook is er tijdsverschil met Nederland. Je moet er rekening mee houden dat het in de regio 4 uur vroeger is dan in Nederland. Er wordt voornamelijk Spaans gesproken.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van Uruguay. Je kunt er naar Rambla de Montevideo, het wetgevende Paleis, Theatre Solis, Museo Andes 1972, Auditorio del Sodre, Plaza Independencia, de Matriz Kathedraal en het strand van Pocitos.