Vliegtijd Minsk

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Bereken eenvoudig hoe lang het vliegen is naar je bestemming!

Vliegtijd Minsk

Als je naar Minsk gaat, kun je je voorbereiden. Een goede voorbereiding is het halve werk en zo kom je niet snel voor onaangename verassingen te staan. Je kunt van te voren rekening houden met vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Minsk in Wit Rusland is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Ook is het goed om te weten welke taal er wordt gesproken, wat voor activiteiten er te doen zijn, met welke valuta er wordt betaald en wat het tijdsverschil met Nederland is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Minsk (AMS-MSQ)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Minsk (AMS-MSQ) is 2 uur en 30 minuten. De vlucht vanaf Amsterdam Schiphol is rechtstreeks. Je hoeft dus geen rekening te houden met een tussenlanding. Het vliegveld van de stad, heet Minsk International Airport. De afkorting is MSQ.

Vliegtijd Minsk
Vliegtijd Minsk

Vliegtijd Minsk vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-MSQ) / (RTM-MSQ)

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen naar de stad. Wel is het mogelijk om vanaf Rotterdam te vliegen. Je krijgt dan te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Minsk (RTM-MSQ) is gemiddeld 7 uur en 25 minuten inclusief twee tussenlandingen. Je kunt het beste vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken. Vanaf Amsterdam heb je de kortste vliegduur en daarbij stoot je ook de minste CO2 uit.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 1.556 kilometer. Je kunt in de stad betalen met de Wit-Russische Roebel. Deze valuta kun je aanschaffen voordat je op vakantie gaat bij een wisselkoersbureau. Ook krijg je te maken met tijdsverschil. Het is in de regio 2 uur later dan in Nederland. Er wordt Wit-Russisch gesproken.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van Wit-Rusland. In de hoofdstad kun je veel activiteiten doen. Je kunt naar de Church of the Saints Simon and Helena, het Island of Tears, het Arena Complex, Victory Square, de National Library of Belarus, Independence Square, de Holy Spirit Cathedral en naar andere parken waar je heerlijk kunt wandelen en/of fietsen.