Vliegtijd Medellín

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Medellín

Een vakantie is erg leuk. Je kunt je naar uit kijken, maar ook is een voorbereiding handig. Er komen namelijk een aantal zaken kijken bij een vakantie. Je kunt van te voren kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Medellín in Colombia is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Ook is het fijn om te weten welke taal er wordt gesproken, wat het tijdsverschil met Nederland is, welke valuta er wordt gebruikt en wat er zoal in de stad te doen is. Meer over bovenstaande zaken, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Medellín (AMS-MDE)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Medellín (AMS-MDE) is gemiddeld 14 uur en 49 minuten. Tijdens de vlucht krijg je te maken met minimaal één tussenlanding. Hier kun je rekening mee houden. Het vliegveld van de stad heet José María Córova International Airport. De afkorting is MDE.

Vliegtijd Medellín
Vliegtijd Medellín

Vliegtijd Medellín vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-MDE) / (RTM-MDE)

Je kunt vanaf Eindhoven en Rotterdam naar de stad vliegen. Je krijgt dan vanaf beide vliegvelden te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Eindhoven – Medellín (EIN-MDE) is gemiddeld 19 uur en 59 minuten inclusief tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Medellín (RTM-MDE) is gemiddeld 18 uur en 19 minuten inclusief tussenlandingen. Je kunt het beste vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol voor de kortste vliegtijd.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 8.808 kilometer. In de stad kun je betalen met een andere valuta. Deze valuta heet de Colombiaanse Peso. De Colombiaanse Peso kun je aanschaffen voor vertrek bij een wisselkoersbureau. Ook krijg je te maken met tijdsverschil. In de stad is het 6 uur vroeger dan in Nederland. Er wordt Spaans gesproken.

De hoofdstad

Medellín is de hoofdstad van het Colombiaanse departement Antioquia. Je kunt er naar de Metrocable, Parque Explora, het museum of Antioquia, Plaza Botero, El Tesoro Parque Comercial, Laguna de Guatape en het Avri Park. Ook zijn er diverse restaurants waar je heerlijk kunt dineren.