Vliegtijd Marseille

Marseille is erg gezellig om te bezoeken en het is lekker dichtbij. Wel komen er een aantal dingen bij kijken als je op vakantie gaat. Je kunt van te voren kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegafstand is, wat de vliegtijd naar Marseille is en waar je landt. Ook is het goed om te weten welke taal er wordt gesproken, wat het tijdsverschil met Nederland is, met welke valuta er wordt betaald en wat voor activiteiten er te doen zijn. Meer over bovenstaande zaken, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Marseille (AMS-MRS)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Marseille (AMS-MRS) is 1 uur en 50 minuten. De vluchten vanaf Amsterdam Schiphol zijn rechtstreeks. Het vliegveld van de stad heet M. Provence Airport. De afkorting is MRS. Vanaf Schiphol vliegen heeft vele voordelen. Zo kun je er altijd parkeren en kun je voor vertrek verschillende winkels bekijken. Erg leuk om je tripje mee te beginnen.

Vliegtijd Marseille
Vliegtijd Marseille

Vliegtijd Marseille vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-MRS) / (RTM-MRS)

Het is mogelijk om vanaf Eindhoven en Rotterdam te vertrekken. De vliegtijd Eindhoven – Marseille (EIN-MRS) is 1 uur en 50 minuten. Ook deze vlucht is rechtstreeks. Vanaf Rotterdam krijg je te maken met minimaal één tussenlanding. De vliegtijd Rotterdam – Marseille (RTM-MRS) is gemiddeld 6 uur en 55 minuten inclusief tussenlanding. Je kunt het beste vanaf Amsterdam Schiphol of Eindhoven vertrekken.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 986 kilometer. Het is erg fijn dat je geen rekening hoeft te houden met een andere valuta. Je kunt in de stad gewoon met de Euro betalen. Ook is er geen tijdsverschil met Nederland in deze regio. In de stad wordt Frans gesproken.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van de regio Provence-Alpes-Côte D’Azur. Je kunt er allerlei activiteiten doen. Denk aan Basilique Notre Dame de La Garde, het Parc National des Calanques, Old Port, Calanque de Morgiou, Fort Saint-Jean en Mucem. Ook staat de stad bekend om de grootste handelshaven van Frankrijk. Het is erg leuk om hier een bezoek aan te brengen.