Vliegtijd Maputo

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Maputo

Een vakantie is erg leuk, maar er komen wel een aantal zaken bij kijken. Je kunt je dus ook maar beter goed voorbereiden. Van te voren kun je kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Maputo in Mozambique is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Ook is het fijn om te weten wat er allemaal in de stad te doen is, welke taal er wordt gesproken, wat het tijdsverschil is met Nederland en met welke valuta er wordt betaald. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Maputo (AMS-MPM)

De vliegafstand Amsterdam Schiphol – Maputo (AMS-MPM) is gemiddeld 17 uur en 40 minuten. Tijdens de vlucht krijg je te maken met minimaal één tussenlanding. Het vliegveld waarop je landt, heet Maputo International Airport. De afkorting is MPM. Tijdens deze vlucht kun je een aantal films bekijken, rusten of een boek lezen. De comfortabele stoelen bieden er alle ruimte voor.

Vliegtijd Maputo
Vliegtijd Maputo

Vliegtijd Maputo vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-MPM)/ (RTM-MPM)

Het is mogelijk om vanaf Eindhoven en Rotterdam te vliegen. Vanaf beide vliegvelden krijg je te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Eindhoven – Maputo (EIN-MPM) is gemiddeld 26 uur en 25 minuten. De vliegtijd Rotterdam – Maputo (RTM-MPM) is gemiddeld 20 uur en 40 minuten inclusief twee tussenlandingen. Je kunt het beste vliegen vanaf Amsterdam Schiphol.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 9.451 kilometer. In de stad wordt betaald met de Mozambique Metical. Je kunt deze valuta aanschaffen bij een wisselkoersbureau voordat je op vakantie gaat. Ook krijg je te maken met tijdsverschil. In de stad is het 1 uur later dan in Nederland. Er wordt Portugees gesproken.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van Mozambique. Je kunt er van alles doen. Zo kun je naar het Central Train Station, Inhaca Island, de Central Market, de Cathedral of our lady of the immaculate Conception, Independence Square, Casa do Ferro en het Naturel History Museum.