Het is niet ver vliegen en je kunt er een ontzettende leuke tijd hebben. De stad Lyon is zeker de moeite waard om te bezoeken. Je kunt er allerlei activiteiten doen. Welke activiteiten er zoal populair zijn om te doen, lees je onderaan de pagina. Ook is het goed om te weten vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Lyon in Frankrijk is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Daarnaast kun je rekening houden met de valuta, het tijdsverschil en de taal die er wordt gesproken. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Lyon (AMS-LYS)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Lyon (AMS-LYS) is 1 uur en 35 minuten. Het is goed om te weten dat de vluchten vanaf Amsterdam Schiphol rechtstreeks zijn. Je hoeft dus geen rekening te houden met een tussenlanding. Het vliegveld waarop je landt, heet Lyon-Saint Exupéry Airport. De afkorting is LYS.

Vliegtijd Lyon vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-LYS) / (RTM-LYS)

Het is mogelijk om vanaf Eindhoven en Rotterdam naar de stad te vliegen. Je krijgt vanaf allebei de vliegvelden te maken met minimaal één tussenlanding. De vliegtijd Eindhoven – Lyon (EIN-LYS) is gemiddeld 4 uur en 50 minuten inclusief tussenlanding. De vliegtijd Rotterdam – Lyon (RTM-LYS) is inclusief tussenlanding gemiddeld 3 uur en 50. Je kunt het beste vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken voor de kortste vliegtijd en minste tussenlandingen.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 732 kilometer. Het is erg fijn om te weten dat er wordt betaald met de Euro. Je hoeft dus geen rekening te houden met een andere valuta. Ook is er geen tijdsverschil met Nederland. Er wordt Frans gesproken in de stad.

De hoofdstad

Het is een stad in het oosten van Frankrijk. Er is ontzettend veel te doen in deze stad. Je kunt naar Parc de la Tete d’Or, Vieux, Musee Miniature et Cinema, Fourviere Hill, le Mur des Canuts, Traboules du vieux, Musée des Beaux-Arts en Fresque des Lyonnais.