Vliegtijd Luxemburg

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Het is niet ver en de stad is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. In Luxemburg zijn verschillende activiteiten te doen. Welke activiteiten er zoal te doen zijn, lees je onderaan de pagina. Als je op vakantie gaat per vliegtuig, is het goed om te weten vanaf waar je vliegt. Ook is het handig om te weten wat de vliegtijd is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Daarnaast kun je kijken of er tijdsverschil is met Nederland, welke taal er wordt gesproken en of er met een andere valuta wordt betaald. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Luxemburg (AMS-LUX)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Luxemburg (AMS-LUX) is 1 uur. Het is goed om te weten dat de vluchten vanaf Amsterdam Schiphol rechtstreeks zijn. Het vliegveld waarop je landt, heet Luxembourg Findel Airport. De afkorting van het vliegveld is LUX.

Vliegtijd Luxemburg vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-LUX) / (RTM-LUX)

Het is mogelijk om vanaf Eindhoven en Rotterdam te vliegen. Vanaf deze vliegvelden krijg je te maken met minimaal één tussenlanding. De vliegtijd Eindhoven – Luxemburg (EIN-LUX) is gemiddeld 4 uur en 15 minuten. De vliegtijd Rotterdam – Luxemburg (RTM-LUX) is gemiddeld 3 uur en 40 minuten inclusief één tussenlanding. Je kunt het beste vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 314 kilometer. Het is dus niet ver weg van Nederland. Het is goed om te weten dat je geen rekening hoeft te houden met een andere valuta. Er wordt gewoon met de euro betaald. Ook is er geen tijdsverschil met Nederland. In Luxemburg worden drie talen gesproken. Dit zijn Luxemburgs, Frans en Duits.

De hoofdstad

Luxemburg is de hoofdstad van het gelijknamige land. Je kunt in de stad veel verschillende activiteiten doen. Zo kun je een bezoek brengen aan de Luxembourg American Cemetery Memorial, de Mullerthal Trail, Chateau de Vianden, Barrio Grund, Casemates du Bock en de Notre Dame Cathedral.