Vliegtijd Luanda

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Het is erg gaaf om een keer naar Luanda te gaan. Als je naar de stad op vakantie gaat, kun je rekening houden met een aantal zaken. Je kunt kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Luanda in Angola is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Ook is het verstandig om te kijken wat het tijdsverschil is met Nederland, welke taal er wordt gesproken, met welke valuta er wordt betaald en wat er zoal in de stad te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Luanda (AMS-LAD)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Luanda (AMS-LAD) is 8 uur en 45 minuten. Het is goed om te weten dat de vlucht rechtstreeks is en je dus geen rekening hoeft te houden met eventuele tussenlandingen. Het vliegveld waarop je landt, heet Quatro de Fevereiro. De afkorting is LAD.

Vliegtijd Luanda vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-LAD) / (RTM-LAD)

Het is mogelijk om vanaf Eindhoven en Rotterdam naar Luanda te vliegen. Je krijgt wel vanaf beide vliegvelden te maken met minimaal één tussenlanding. De vliegtijd Eindhoven Luanda (EIN-LAD) is gemiddeld 15 uur en 15 minuten inclusief één tussenlanding. De vliegtijd Rotterdam – Luanda (RTM-LAD) is inclusief tussenlanding gemiddeld 15 uur en 25 minuten. Je kunt het beste vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 6.848 kilometer. Het is fijn om te weten dat er met een andere valuta wordt betaald. Deze valuta heet de Angolese Kwanza en is aan te schaffen bij een wisselkoersbureau. Het is in de stad even laat als in Nederland. Je hoeft dus geen rekening te houden met tijdsverschil. Er wordt Portugees gesproken.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van Angola. Ook is het de grootste stad van Angola zelf. Je kunt er van alles doen. Zo kun je een bezoek brengen aan Miradouro da Lua, Avenida 4 de Fevereiro, Sangano Beach, Ilha do Mussulo, de Belas Shopping Mall, Musea da Moeda en het National Slavery Museum.