Lourdes is een erg leuke stad waar van alles te doen is. Je kunt er diverse activiteiten doen. Wat er zoal te doen is, lees je onderaan de pagina. Je kunt voor vertrek rekening houden met een aantal zaken. Kijk bijvoorbeeld vanaf waar je vliegt, wat de vliegafstand is, wat de vliegtijd naar Lourdes in Frankrijk is en op welk vliegveld je landt. Ook is het goed om te weten wat het tijdsverschil is met Nederland, welke valuta er wordt gebruikt en welke taal er wordt gesproken. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Lourdes (AMS-LDE)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Lourdes (AMS-LDE) is 6 uur en 25 minuten. Het is goed om te weten dat je tijdens de vlucht minimaal één tussenlanding maakt. Het is dan wel Frankrijk dat echt dichtbij is, maar het is toch lastig te bereiken. Het vliegveld waarop je landt, heet Tarbes-Lourdes-Pyrénées Airport, waarvan de afkorting LDE is.

Vliegtijd Lourdes vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-LDE) / (RTM-LDE)

Vanaf Eindhoven en Rotterdam vertrekken helaas geen vliegtuigen naar de stad. Het is dus alleen mogelijk om vanaf Amsterdam Schiphol naar de stad te vliegen. Het is goed om hier van te voren rekening mee te houden. Als je naar de stad op vakantie wilt gaan, kun je het beste kijken wanneer je het minst lang moet wachten tijdens een tussenlanding.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 1.079 kilometer. In de stad kan gewoon met de Euro worden betaald. Ook is er geen tijdsverschil met Nederland. Je hoeft dus geen rekening te houden met een andere valuta en tijdsverschil. In de stad wordt Frans gesproken.

De hoofdstad

Lourdes is een stad in het departement Hautes-Pyrénees. Er zijn erg veel leuke dingen te doen in de stad. Zo kun je een bezoek brengen aan Sanctuary of Our Lady of Lourdes, Grotte de Massabielle, Chateau Fort, Pic du Jer, Casa Natal Bernadette en de Sacre-Coeur Parish Church.