Een goede voorbereiding is handig als je op vakantie gaat. Ook als je naar Lorient in Frankrijk gaat. Je kunt kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Lorient is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Ook is het fijn om te weten welke taal er wordt gesproken, of er een andere valuta wordt gebruikt, of er tijdsverschil is met Nederland en welke activiteiten er zoal te doen zijn. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Lorient (AMS-LRT)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Lorient (AMS-LRT) is gemiddeld 6 uur en 35 minuten. Tijdens de vlucht krijg je te maken met minimaal één tussenlanding. Het is goed om hier van te voren rekening mee te houden. Het vliegveld waarop je landt, heet Lorient South Brittany Airport. De afkorting is LRT.

Vliegtijd Lorient vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-LRT) / (RTM-LRT)

Vanaf Eindhoven vertrekken er helaas geen vliegtuigen naar de stad. Wel is het mogelijk om vanaf Rotterdam te vliegen. Je krijgt dan te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Lorient (RTM-LRT) is gemiddeld 46 uur en 15 minuten inclusief twee tussenlandingen. Je kunt het beste vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol voor de kortste vliegtijd en de minste tussenlandingen.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 1.418 kilometer. In de stad wordt betaald met de Euro. Je hoeft dus geen andere valuta aan te schaffen. Ook is er geen tijdsverschil met Nederland. Het is goed om te weten dat er Frans wordt gesproken in de stad.

De hoofdstad

Het is een stad aan de Atlantische oceaan, in het zuiden van Bretagne (Frankrijk). Je kunt in deze stad veel beleven. Zo kun je naar Ile de Groix, cite de la Voile eric Tabarry, de Flore Submarine Base, Musee de la Compagnie des Indes, Sous-Marin Flore, Etang du Ter en Stade du Moustoir.