Vliegtijd Lome

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Als je op vakantie gaat, kun je rekening houden met een aantal zaken. Je wilt natuurlijk goed voorbereid op vakantie gaan. Je kunt kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Lome in Togo is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Ook is het fijn om te weten welke activiteiten er zoal te doen zijn. Zo kun je van te voren een planning maken. Kijk ook welke taal er wordt gesproken, met welke valuta er wordt betaald en wat het tijdsverschil is met Nederland. Meer over bovengenoemde zaken, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Lome (AMS-LFW)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Lome (AMS-LFW) is gemiddeld 24 uur en 40 minuten. Deze vliegtijd is inclusief minimaal één tussenlanding. Het is een lange vliegtijd, dus neem iets leuks mee waarmee je jezelf kunt vermaken. Denk bijvoorbeeld aan een goed boek. Het vliegveld van de stad heet Lomé-Tokoin Airport. De afkorting is LFW.

Vliegtijd Lome vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-LFW) / (RTM-LFW)

Het is mogelijk om vanaf Eindhoven en Rotterdam te vertrekken. Je krijgt wel vanaf beide vliegvelden te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Eindhoven – Lome (EIN-LFW) is inclusief tussenlandingen gemiddeld 39 uur en 15 minuten. De vliegtijd Rotterdam – Lome (RTM-LFW) is gemiddeld 12 uur en 25 minuten inclusief twee tussenlandingen. Je kunt het beste vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol voor de minste tussenlandingen en vanaf Rotterdam voor de kortste vliegtijd.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 5.163 kilometer. In de stad wordt betaald met de CFA-Franc. Deze valuta is aan te schaffen voor vertrek bij bijvoorbeeld een wisselkoersbureau. Ook is er tijdsverschil met Nederland. Het is in de stad 1 uur vroeger dan in Nederland. Er wordt Frans gesproken.

De hoofdstad

Lome is de hoofdstad van Togo. Er zijn veel dingen te zien en te doen in de stad. Zo kun je een bezoek brengen aan Marche aux Fetiches, de Grand Marche, het Monument de L’independance, het National Museum, Village Artisanal, de Cathedral, Musee International du Golfe de Guinee en de Grande Mosquee.