Vliegtijd Little Rock

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Als je naar Little Rock op vakantie gaat, kun je rekening houden met een aantal zaken. Je kunt van te voren kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Little Rock in Arkansas is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Ook is het erg handig om te weten met welke valuta er wordt betaald, wat het tijdsverschil is met Nederland, welke taal er wordt gesproken en welke activiteiten er zoal in de stad te doen zijn. Meer over bovenstaande zaken, lees je hieronder op deze pagina.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Little Rock (AMS-LIT)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Little Rock (AMS-LIT) is gemiddeld 13 uur en 32 minuten. Tijdens de vlucht krijg je te maken met minimaal één tussenlanding. Het is goed om je daar op voor te bereiden. Het vliegveld van de stad heet Little Rock National Airport, waarvan de afkorting LIT is.

Vliegtijd Little Rock vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-LIT) / (RTM-LIT)

Het is helaas niet mogelijk om vanaf Eindhoven te vertrekken. Wel kun je vliegen vanaf Rotterdam. Je krijgt dan te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Little Rock (RTM-LIT) is gemiddeld 16 uur en 43 minuten inclusief twee tussenlandingen. Je hebt de kortste vliegtijd en de minste tussenlandingen als je vliegt vanaf Amsterdam Schiphol.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 7.457 kilometer. In de regio is het 7 uur vroeger dan in Nederland. Het is goed om hier van te voren rekening mee te houden. Ook wordt er met een andere valuta betaald. Deze valuta heet de Amerikaanse Dollar. Je kunt de valuta voor vertrek aanschaffen. Ook is het mogelijk om met de pinpas of creditcard te betalen. Er wordt Engels gesproken.

De hoofdstad

Little Rock is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Arkansas. Je kunt er veel activiteiten doen. Je kunt een bezoek brengen aan de Central High School, de William J. Clinton Presidential Library, de Big Dam Bridge, het Riverfront Park, het Pinnacle Mountain State Park, de Arkansas State Capitol en het River Market District.