Hoelang is het vliegen naar Lissabon? Het Portugese Lissabon heeft met het vliegtuig de kortste reistijd. Met een rechtstreekse vlucht is de vliegtijd naar Lissabon ook nog het kortst. Het is echter wel mogelijk dat de vlucht een tussenstop of overstap heeft. De vliegtijd wordt dan langer.

Lissabon is een leuke vakantiebestemming voor jong en oud. Je kunt er goed ontspannen, maar ook veel ondernemen. Als je naar deze prachtige stad gaat kun je rekening houden met een aantal zaken. Zo kun je kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Lissabon – Portugal is en waar je landt. Ook is het handig om te kijken wat de vliegafstand is met Nederland, of er tijdsverschil is, met welke valuta er wordt betaald en welke taal er wordt gesproken. Uiteraard is het ook leuk om te weten wat er zoal te doen valt in deze prachtige stad. Meer hierover, lees je hieronder.

 


 

 


Vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol naar Lissabon (AMS – LIS)

Je kunt vanaf Schiphol rechtstreeks naar Portugal vliegen. Je landt dan op Portela Airport, met de afkorting LIS. De vliegtijd naar Lissabon is rechtstreeks 2 uur en 27 minuten.

Vliegtijd Lissabon
Vliegtijd Lissabon

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Ook vanaf Eindhoven kun je rechtstreeks naar LIS vliegen. De vliegtijd naar Lissabon vanaf Eindhoven is 2 uur en 50 minuten. Vanaf Rotterdam kun je ook vliegen, maar alleen inclusief tussenlanding. De gemiddelde vliegtijd is inclusief tussenlanding 5 uur en 45 minuten. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol of Eindhoven vliegen.

Lissabon vliegafstand, valuta en tijdsverschil.

Het ligt ongeveer 1.847 kilometer van Nederland af. Er wordt voornamelijk Portugees gesproken en er wordt met de euro betaald. Je hoeft dus geen rekening te houden met een andere valuta. Wel is het handig om te weten dat er tijdsverschil is met Nederland. In Lissabon is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van Portugal. Je kunt er veel ondernemen, maar ook ontspannen of uitgaan. Het is dus leuk voor jong en oud. Je kunt bijvoorbeeld naar Parque Eduardo VII, waar je heerlijk kunt ontspannen maar ook wandelen en/of fietsen. Ook kun je naar het één na grootste aquarium van de wereld, namelijk Oceanário de Lisboa. Als je tramlijn 28 pakt zie je de cultuur en alle charmes van de stad. Daarnaast kun je verschillende kerkjes bezoeken, winkelen aan de boulevards, dineren in diverse restaurants en genieten van het aangename klimaat. Er zijn ook uitgaansgelegenheden voor jong en oud. Je kunt er ook een mooie wijnreis maken.

Waar ligt Lissabon?

Bekijk de onderstaande kaart om de ligging van deze plaats te bekijken. Je kunt zo handig de afstand berekenen vanaf het vliegveld naar je hotel, maar ook de bezienswaardigheden alvast in kaart brengen.