Vliegtijd Lilongwe

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Bereken eenvoudig hoe lang het vliegen is naar je bestemming!

Het is erg gaaf om een bezoek te brengen aan het land Malawi. De stad Lilongwe is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Er zijn veel leuke activiteiten te doen. Meer over de activiteiten, lees je onderaan de pagina. Als je op vakantie gaat, is het goed om je voor te bereiden. Je kunt bijvoorbeeld kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Lilongwe in Malawi is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Ook is het fijn om meer te weten over de valuta, het tijdsverschil en de taal die er wordt gesproken. Meer over bovenstaande zaken, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Lilongwe (AMS-LLW)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Lilongwe (AMS-LLW) is gemiddeld 25 uur en 5 minuten. Je krijgt tijdens de vlucht te maken met minimaal één tussenlanding. Het is een lange zit, dus neem bijvoorbeeld iets leuks mee zodat je jezelf tijdens de vlucht kan vermaken. Het vliegveld waarop je landt heet Lilongwe International Airport (Kamazu Int’l), waarvan de afkorting LLW is.

Vliegtijd Lilongwe vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-LLW) / (RTM-LLW)

Het is mogelijk om vanaf beide vliegvelden naar de stad te vliegen. Wel krijg je vanaf beide vliegvelden te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Eindhoven – Lilongwe (EIN-LLW) is gemiddeld 29 uur en 5 minuten inclusief tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Lilongwe (RTM-LLW) is inclusief twee tussenlandingen gemiddeld 43 uur en 15 minuten. Je kunt het beste vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken. Vanaf hier heb je de kortste vliegtijd en de minste tussenlandingen.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 8.105 kilometer. Het is fijn om te weten dat in de stad met de Malawische Kwacha wordt betaald. Deze valuta is aan te schaffen voordat je op vakantie gaat bij een wisselkoersbureau. Ook is er tijdsverschil met Nederland. In de stad is het 1 uur later dan in Nederland. De officiële taal is Engels en de nationale taal is Chichewa.

De hoofdstad

Lilongwe is de hoofdstad van Malawi. In de stad valt van alles te doen. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Wildlife Centre, Vision Gaming, de Kumbali Cultural Village, de World War I Memorial, de Parliament Building, de Nkhoma Mountain, de Nature Sanctuary en de Old Town Mall.