Een vakantie naar Lexington is erg leuk. Je kunt er van alles beleven en de stad leren kennen. Wat er allemaal te doen is in de stad, lees je onderaan de pagina. Voordat je op vakantie gaat, is het goed om te kijken naar een aantal zaken. Kijk vanaf waar je vliegt, wat de vliegafstand is, wat de vliegtijd naar Lexington in Kentucky is en waar je landt. Ook is het handig om te weten welke taal er wordt gesproken, welke valuta er wordt gebruikt en wat het tijdsverschil is met Nederland. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Lexington (AMS-LEX)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Lexington (AMS-LEX) is gemiddeld 11 uur en 52 minuten. Je kunt er rekening mee houden dat je tijdens de vlucht te maken krijgt met één tussenlanding. Het vliegveld van de stad heet Blue Grass Airport. De afkorting is LEX.

Vliegtijd Lexington vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-LEX) / (RTM-LEX)

Vanaf Eindhoven vertrekken er helaas geen vliegtuigen naar de stad. Wel is het mogelijk om vanaf Rotterdam te vertrekken. Je krijgt dan wel te maken met twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Lexington (RTM-LEX) is gemiddeld 25 uur en 46 minuten. Het is aan te raden om vanaf Amsterdam Schiphol te vliegen.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 6.800 kilometer. Tijdens het verblijf kun je betalen met de Amerikaanse Dollar. Deze valuta is aan te schaffen voor vertrek bij een wisselkoersbureau. Ook krijg je te maken met tijdsverschil. In de regio is het 6 uur vroeger dan in Nederland. Er wordt Engels gesproken.

De hoofdstad

Lexington is een stad in de Amerikaanse staat Kentucky. In de stad kun je naar Keeneland, het Kentucky Paardenpark. Het Mary Todd Lincoln House, de Rupp Arena, West Sixth Brewing, The Arboretum-Ashland en the Henry Clay Estate. Dit zijn een paar voorbeelden van populaire activiteiten die te doen zijn in de stad.