Vliegtijd Koeweit

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Als je naar Koeweit gaat, is het goed om te kijken wat er allemaal te doen is. Zo kun je van te voren een planning maken. Om het iets gemakkelijker te maken, staan onderaan deze pagina een aantal populaire activiteiten die er te doen zijn. Het is goed om te weten vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Koeweit is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Daarbij kun je kijken naar de valuta, het tijdsverschil met Nederland en naar welke taal er wordt gesproken. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Koeweit (AMS-KWI)

De vliegafstand Amsterdam Schiphol – Koeweit is 5 uur en 40 minuten. De vlucht is rechtstreeks, dus dat is erg fijn. Je hoeft dus geen rekening te houden met tussenlandingen. Het vliegveld van de stad heet Kuwait International Airport. De afkorting is KWI.

Vliegtijd Koeweit vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-KWI) / (RTM-KWI)

Het is mogelijk om vanaf Eindhoven en Rotterdam te vliegen. Vanaf Eindhoven krijg je te maken met minimaal één tussenlanding, vanaf Rotterdam met minimaal twee. De vliegtijd Eindhoven – Koeweit (EIN-KWI) is gemiddeld 13 uur en 50 minuten vliegen inclusief tussenlanding. De vliegtijd Rotterdam – Koeweit (RTM-KWI) is inclusief twee tussenlandingen gemiddeld 33 uur en 40 minuten. Je kunt dus het beste vliegen vanaf Amsterdam Schiphol voor de kortste vliegtijd en een rechtstreekse vlucht.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 4.355 kilometer. In de stad kun je betalen met de Dinar. Deze valuta is aan te schaffen voor je op vakantie gaat bij een wisselkoersbureau. Ook krijg je te maken met tijdsverschil. Het is in de stad 2 uur later dan in Nederland. Er wordt Arabisch gesproken.

De hoofdstad

Koeweit is de hoofdstad van het land. Je kunt er verschillende activiteiten doen die de vakantie nog leuker maken. Je kunt naar The Avenues, Souk Al-Mubarakiya, de Kuwait Towers, de 360 Mall, het Al Shaheed Park, het Al Kout Beach, het Mirror House en de Marina Mall.