Vliegtijd Kinshasa

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Als je op vakantie gaat, is het goed om rekening te houden met een aantal zaken. Je kunt van te voren kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Kinshasa in Congo is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Daarnaast is het ook fijn om te weten welke taal er wordt gesproken, of er tijdsverschil met Nederland is, met welke valuta er wordt betaald en welke activiteiten er te doen zijn. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Kinshasa (AMS-FIH)

De vliegafstand Amsterdam Schiphol – Kinshasa (AMS-FIH) is gemiddeld 10 uur en 55 minuten. Tijdens de vlucht krijg je te maken met minimaal één tussenlanding. Het vliegveld van de stad, heet N’Djili International Airport. Het is een redelijk lange vlucht, dus neem iets leuks mee waarmee je jezelf kunt vermaken. Denk aan een leuk boek, een afspeellijst aan muziek of een kruiswoordpuzzel. Ook kun je vaak films kijken op het schermpje voor je.

Vliegtijd Kinshasa vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-FIH) / (RTM-FIH)

Het is helaas niet mogelijk om vanaf Eindhoven en Rotterdam te vliegen. Je zult dus moeten vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol. De kortste vliegduur zorgt altijd voor de minste CO2 uitstoot en houdt het milieu het meest schoon.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta.

De vliegafstand naar Kinshasa is 6.393 kilometer. Je kunt in de stad betalen met de Congolese Frank. Deze valuta is aan te schaffen voor vertrek bij een wisselkoersbureau. Je hoeft geen rekening te houden met tijdsverschil. Het is er namelijk even laat als in Nederland. Er wordt voornamelijk Frans gesproken, maar ook Kingwana, Kikongo en Tshiluba.

De hoofdstad

Kinshasa is de hoofdstad en grootste stad van de Democratische Republiek Congo. Je kunt er ontzettend veel leuke activiteiten doen. Denk aan Lola Ya Bonabo, Ma Vallee, Musée National de Kinshasa, Serpents du Congo, Symphonie des Arts, Eglise CBFC-Gombe, de Académie des Beaux-Arts en Congoloisirs.