Vliegtijd Kigali

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Kigali

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit geldt ook voor als je op vakantie gaat. Als je van te voren rekening houdt met een aantal zaken, dan kom je niet snel voor onaangename verassingen te staan. Je kunt van te voren kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Kigali is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Daarnaast is het goed om te weten welke taal er wordt gesproken, wat het tijdsverschil is met Nederland, met welke valuta er wordt betaald en wat er allemaal in de stad te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Kigali (AMS-KGL)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Kigali (AMS-KGL) is 8 uur en 25 minuten. Het is erg fijn om te weten dat de vluchten vanaf Amsterdam Schiphol rechtstreeks zijn. Je landt op het vliegveld genaamd Kigali International Airport. De afkorting is KGL.

Vliegtijd Kigali
Vliegtijd Kigali

Vliegtijd Kigali vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-KGL) / (RTM-KGL)

Het is mogelijk om vanaf Eindhoven te vliegen. Je krijgt dan te maken met één tussenlanding. De vliegtijd Eindhoven – Kigali (EIN-KGL) is gemiddeld 12 uur en 5 minuten inclusief tussenlanding. Als je vanaf Rotterdam vliegt, krijg je te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Kigali (RTM-KGL) is gemiddeld 13 uur en 45 minuten inclusief tussenlandingen. Je kunt het beste vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 6.486 kilometer. Tijdens het verblijf krijg je te maken met tijdsverschil. Het is 1 uur later in de stad dan in Nederland. Ook kun je er met een andere valuta betalen. Deze valuta heet de Rwandese Frank. Je kunt deze valuta aanschaffen voordat je op vakantie gaat. Dit kan bijvoorbeeld bij een wisselkoersbureau. Er wordt Kinyarwanda, Frans en Engels gesproken.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van Rwanda. Er zijn verschillende activiteiten te doen. Denk bijvoorbeeld aan het Memorial Centre, het Inema Art Center, de Nyamata Church, de Intarama Church, het Ivuka Arts Centre, de Niyo Art Gallery, het Presidential Palace Museum en Muslim Quarter.