Vliegtijd Kiev

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Kiev
Vliegtijd Kiev

Kiev is een erg indrukwekkende stad waar je van alles kunt beleven. Je kunt er ontspannen, sportief zijn en verschillende activiteiten doen. Wat er zoal te doen is in de stad, lees je onderaan de pagina. Als je op vakantie gaat, is het goed om te weten vanaf waar je het beste kunt vliegen. Ook kun je rekening houden met de vliegtijd naar Kiev, de vliegafstand en kijken op welk vliegveld je landt. Daarnaast is het fijn om te weten met welke valuta je er kunt betalen, wat het tijdsverschil is met Nederland en welke taal er wordt gesproken. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Kiev (AMS-KBP)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Kiev (AMS-KBP) is 2 uur en 45 minuten. Het is erg fijn, dat de vluchten vanaf Amsterdam Schiphol naar de stad rechtstreeks zijn. Je hoeft dus geen rekening te houden met een tussenlanding. Het vliegveld van de stad heet Boryspil International Airport. De afkorting is KBP.

Vliegtijd Kiev
Vliegtijd Kiev

Vliegtijd Kiev vanaf Rotterdam en Eindhoven (EIN-KBP) / (RTM-KBP)

Je kunt vanaf Eindhoven en Rotterdam naar de stad vliegen. Je krijgt vanaf beide vliegvelden te maken met minimaal één tussenlanding. De vliegtijd Eindhoven – Kiev (EIN-KBP) is gemiddeld 6 uur inclusief tussenlanding. De vliegtijd Rotterdam – Kiev (RTM-KBP) is gemiddeld 5 uur en 15 minuten inclusief tussenlanding. Je kunt het beste vliegen vanaf Amsterdam Schiphol.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 1.818 kilometer. Er wordt in de stad betaald met de Grivna. Je kunt deze valuta aanschaffen bij een wisselkoersbureau voordat je op vakantie gaat. Ook is er tijdsverschil met Nederland. Het is in de stad 1 uur later dan in Nederland. Er wordt Oekraïens gesproken.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad en grootste stad van Oekraïne. Je kunt er naar Pechersk Lavra, Caves Monastery, Landscape Alley, het Sint- Sofia Kathedraal, Andriyivski Uzviz, Rodina Mat, het Pirogovo Open-Air Museum en het National Opera House of Ukraine. Het is ook mogelijk om een sightseeingtour te doen. Zo kun je de stad nog beter leren kennen.