Vliegtijd Kelowna

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Kelowna

Op vakantie gaan is erg leuk. Je kunt er naar toe leven en je hebt er het hele jaar hard voor gewerkt. Om te zorgen dat de vakantie helemaal goed verloopt, kun je van te voren rekening houden met een aantal zaken. Kijk vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Kelowna is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Ook is het goed om te weten welke activiteiten je er kunt doen, wat het tijdsverschil met Nederland is, welke valuta er wordt gebruikt en welke taal er wordt gesproken. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Kelowna (AMS-YLW)

De vliegafstand Amsterdam Schiphol – Kelowna (AMS-YLW) is gemiddeld 12 uur en 44 minuten. Het is goed om te weten dat je tijdens de vlucht minimaal één tussenlanding maakt. Het vliegveld waarop je landt, heet Kelowna. De afkorting is YLW.

Vliegtijd Kelowna
Vliegtijd Kelowna

Vliegtijd Kelowna vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-YLW) / (RTM-YLW)

Het is helaas niet mogelijk om vanaf Eindhoven en Rotterdam te vertrekken. Je kunt alleen de vliegtijd naar Kelowna bepalen vanaf Amsterdam Schiphol. Hier zul je van te voren rekening mee moeten houden.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 15.162 kilometer. Het is een behoorlijk eindje, dus je kunt iets meenemen waarmee je jezelf kunt vermaken tijdens de vlucht. Denk hierbij aan een boek of een afspeellijst aan muziek. In de stad krijg je te maken met tijdsverschil. Het is namelijk 9 uur vroeger dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald. In de stad kun je betalen met de Canadese Dollar. Deze valuta is aan te schaffen bij een wisselkoersbureau voordat je op vakantie gaat. Het is mogelijk om te betalen met de pinpas of creditcard. Wel wordt hier een extra bedrag voor in rekening gebracht. Er wordt Engels gesproken.

De hoofdstad

Kelowna is een stad in de Canadese provincie Brits-Columbia. Je kunt in de stad verschillende activiteiten doen. Zo kun je naar het Myra Canyon Park, Lake Okanagan, het Knox Mountain Park, het Waterfront Park, de Kasugai Japanese Garden, het City Park, Gyro Beach en de Summerhill Pyramid Winery.