Vliegtijd Joensuu

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Joensuu
Vliegtijd Joensuu

Als je op vakantie gaat, is het goed om rekening te houden met een aantal zaken. Je kunt vooraf bekijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Joensuu is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Zo kom je niet snel voor onaangename verassingen te staan. Ook is het fijn om te weten met welke valuta er wordt betaald, wat het tijdsverschil met Nederland is, wat er zoal te doen is in de stad en welke taal er wordt gesproken. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Joensuu (AMS-JOE)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Joensuu (AMS-JOE) is gemiddeld 4 uur en 30 minuten. Je krijgt tijdens de vlucht te maken met minimaal één tussenlanding. Hier kun je van te voren rekening mee houden. Het vliegveld waarop je landt, heet Joensuu Airport. De afkorting is JOE.

Vliegtijd Joensuu
Vliegtijd Joensuu

Vliegtijd Joensuu vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-JOE) / (RTM-JOE)

Het is goed om te weten dat je vanaf Eindhoven en Rotterdam naar de stad kunt vliegen. Wel krijg je vanaf allebei de vliegvelden te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Eindhoven – Joensuu (EIN-JOE) is gemiddeld 10 uur. Dit is inclusief twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Joensuu (RTM-JOE) is inclusief twee tussenlandingen gemiddeld 10 uur en 35 minuten. De kortste vliegtijd en minste tussenlandingen heb je als je vliegt vanaf Amsterdam Schiphol.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 1.879 kilometer. Het is goed om te weten dat je in de stad gewoon met de Euro kunt betalen. Je hoeft dus geen rekening te houden met een andere valuta. Wel is er tijdsverschil met Nederland. Het is er namelijk 1 uur later dan in Nederland. Er wordt Fins en Zweeds gesproken.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad en een gemeente in het Finse landschap Pohjoiskarjala. Je kunt er verschillende activiteiten doen. Zo kun je naar Sculpture Susi Kosiomatkalla, Carelicum, Botanica, Joensuun Tori, Joensuun Taidemuseo Onni, Utra Beach, Lykynlampi Outdoor Centre en Honkaniemi Beach.