Vliegtijd Jeddah

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Jeddah
Vliegtijd Jeddah

Jeddah is een erg indrukwekkende stad in Saoedi-Arabië. Je kunt er veel ondernemen, maar ook zeker ontspannen. Wat je er allemaal kunt doen, lees je onderaan deze pagina. Je kunt van te voren kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Jeddah is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Zo ben je goed voorbereid en kom je niet snel voor onaangename verassingen te staan. Ook is het goed om te weten welke taal er wordt gesproken, met welke valuta er wordt betaald en wat het tijdsverschil met Nederland is. Meer over bovenstaande zaken, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Jeddah (AMS-JED)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Jeddah (AMS-JED) is gemiddeld 7 uur en 30 minuten. Tijdens de vlucht krijg je te maken met minimaal één tussenlanding. Het vliegveld van de stad heet King Abdulaziz International Airport. De afkorting is JED.

Vliegtijd Jeddah
Vliegtijd Jeddah

Vliegtijd Jeddah vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-JED) / (RTM-JED)

Je kunt vanaf Eindhoven en Rotterdam naar de stad vliegen. Vanaf Eindhoven krijg je te maken met twee tussenlandingen en vanaf Rotterdam met één tussenlanding. De vliegtijd Eindhoven – Jeddah (EIN-JED) is gemiddeld 20 uur en 10 minuten inclusief tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Jeddah (RTM-JED) is inclusief één tussenlanding 10 uur. Je kunt het beste vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken voor de kortste vliegduur.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 4.499 kilometer. Je kunt er betalen met de Saudi Rial en de US dollar. Je kunt deze valuta aanschaffen voor vertrek bij een wisselkoersbureau. Ook krijg je te maken met tijdsverschil. Het is in de stad 2 uur later dan in Nederland. Er wordt Arabisch gesproken.

De hoofdstad

Het is een grote stad in Saoedi-Arabië. Er zijn veel dingen te doen. Zo kun je naar de Fontein van koning Fahd, naar Balad, de Red Sea Mall, de Drijvende Moskee, Cornisch, Fakieh Aquarium, Biet Nassif en Mall of Arabia. Je kunt in diverse restaurants heerlijke gerechten proeven om zo je leuke dag af te sluiten.