Vliegtijd Jakarta

De vliegtijd naar Jakarta kan erg verschillen. Dit heeft er grotendeels mee te maken of er een rechtstreekse vlucht gaat. Een rechtstreekse vlucht heeft de kortste vliegtijd. Hoe langer de tussenstop of overstap is, des te langer wordt de totale reistijd en vliegtijd naar Jakarta. Kijk daarom altijd of er een rechtstreekse vlucht beschikbaar is.

Jakarta is erg gaaf om eens te bezoeken. Het is zeker de moeite waard! Je kunt er verschillende activiteiten doen, die je vakantie helemaal compleet maken. Onderaan de pagina vind je een aantal populaire activiteiten die je er kunt doen. Voor vertrek is het handig om te kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Jakarta is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Ook is het goed om te weten welke taal er wordt gesproken, wat de valuta is en wat het tijdsverschil is met Nederland. Meer hierover, lees je hieronder.

 


 

 


Vliegtickets vergelijken op prijs en vliegtijden:

Vliegtickets vergelijken

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 11.365 kilometer. Je kunt er betalen met de Rupiah. Deze valuta is aan te schaffen voor vertrek bij een wisselkoersbureau. Ook krijg je te maken met tijdsverschil. Het is in de stad 6 uur later dan in Nederland. Er wordt voornamelijk Bahasa en Javaans gesproken.

 

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Jakarta (AMS-JKT)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Jakarta (AMS-JKT) is 13 uur en 20 minuten. Het is erg fijn, dat het een rechtstreekse vlucht is. Zo hoef je geen rekening te houden met tussenlandingen. Het vliegveld van de stad heet Soek’arno-Hatta International Airport, waarvan de afkorting JKT is. Deze vlucht behoort tot één van de langste vluchten die je kunt boeken.

Vliegtijd Jakarta
Vliegtijd Jakarta

Vliegtijd Jakarta vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-JKT) / (RTM-JKT)

Je kunt vanaf Eindhoven en Rotterdam naar de stad vliegen. Vanaf Eindhoven krijg je te maken met minimaal één tussenlanding, vanaf Rotterdam met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Eindhoven – Jakarta (EIN-JKT) is gemiddeld 22 uur en 50 minuten inclusief tussenlanding. De vliegtijd Rotterdam – Jakarta (RTM-JKT) is gemiddeld 19 uur en 25 minuten inclusief twee tussenlandingen. Je kunt het beste vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol. Via Schiphol stoot je de minste CO2 uit en heb je de kortste vliegduur.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van Indonesië. Je kunt er veel ondernemen, maar ook ontspannen. Je kunt naar de Grand Indonesia Mall, de Istiqlal Moskee, de Cathedral, het Rijksmuseum, het Bank van Indonesië Museum, Thousand Islands, Waterbom en het Central Park.