Vliegtijd Islamabad

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Islamabad
Vliegtijd Islamabad

Pakistan zal niet met stipt bovenaan het lijstje staan van vakantiebestemmingen om te bezoeken, maar het is zeker de moeite waard om deze stad eens te bezoeken. Er zijn veel indrukwekkende bezienswaardigheden en er zijn leuke activiteiten te doen. Wat er zoal in de stad te doen is, lees je onderaan de pagina. Je kunt vooraf kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd Islamabad is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Ook is het goed om te weten welke taal er wordt gesproken, wat het tijdsverschil met Nederland is en met welke valuta er wordt betaald. Meer over bovenstaande zaken lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Islamabad (AMS-ISB)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Islamabad (AMS-ISB) is gemiddeld 11 uur en 15 minuten. Je krijgt tijdens de vlucht te maken met één tussenlanding minimaal. Het vliegveld van de stad heet Benazir Bhutto International Airport. De afkorting is ISB.

Vliegtijd Islamabad
Vliegtijd Islamabad

Vliegtijd Islamabad vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-ISB) / (RTM-ISB)

Vanaf Eindhoven en Rotterdam is het mogelijk om naar de stad te vliegen. Wel krijg je dan tijdens de vlucht te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Eindhoven – Islamabad (EIN-ISB) is gemiddeld 16 uur inclusief twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Islamabad (RTM-ISB) is inclusief twee tussenlandingen 18 uur. Je kunt het beeste vliegen vanaf Amsterdam Schiphol.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 6.168 kilometer. In de stad krijg je te maken met tijdsverschil. Het is er 4 uur later dan in Nederland. Hier kun je dus rekening mee houden. Ook wordt er met een andere valuta betaald. Deze heet de Pakistaanse Roepie. Je kunt deze valuta aanschaffen voor vertrek bij een wisselkoersbureau. Er wordt Urdu gesproken.

De hoofdstad

Islamabad is de hoofdstad van Pakistan. In deze hoofdstad zijn veel activiteiten te doen. Je kunt naar Faisal Mosque, Margalla Hills, Pir Sohawa, Daman-e-Koh, het Pakistan Monument Museum, Rawal Lake, Saidpur Village en het Lok Virsa Museum.