Vliegtijd Inverness

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Inverness
Vliegtijd Inverness

Het is erg dichtbij en zeker de moeite waard om de stad Inverness te bezoeken. Je kunt er allerlei leuke activiteiten doen. Wat er zoal te doen is in de stad, lees je onderaan de pagina. Als je op vakantie gaat, is het goed om je voor te bereiden. Kijk bijvoorbeeld vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Inverness is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Daarnaast is het fijn om te weten wat de valuta is, wat het tijdsverschil met Nederland is en welke taal er wordt gesproken. Hieronder lees je er meer over.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Inverness (AMS-INV)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Inverness (AMS-INV) is 1 uur en 40 minuten. Het is erg fijn, dat het een rechtstreekse vlucht is als je vanaf Amsterdam Schiphol vliegt. Het vliegveld waarop je landt  heet Inverness Airport. De afkorting is INV.

Vliegtijd Inverness
Vliegtijd Inverness

Vliegtijd Inverness vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-INV) / (RTM-INV)

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen naar de stad. Wel kun je vanaf Rotterdam vliegen als je vliegt met één tussenlanding. Tijdens de tussenlanding moet je heel wat uren wachten. De vliegtijd Rotterdam – Inverness (RTM-INV) is gemiddeld 17 uur inclusief tussenlanding. Je kunt dus het beste vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 808 kilometer. In de stad kun je betalen met de Britse Pond. Deze valuta kun je voor vertrek aanschaffen bij een wisselkoersbureau. Ook krijg je te maken met tijdsverschil. Het is er namelijk 1 uur vroeger dan in Nederland. Er wordt Engels gesproken. Indien je een auto wilt huren, vraag dan goed naar de geldende verkeersregels. Dit kan een hoop narigheid voorkomen.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van de Schotse Hooglanden in Schotland. Je kunt er verschillende activiteiten doen. Zo kun je naar River Ness, Fort George, the Highlanders’ Museum, het Tomatin Distillery Visistor Centre, Boots N Paddles, Museum & Art Gallery, en de Botanic Gardens. Door middel van verschillende sightseeingtours kun je de stad beter leren kennen.