Indonesië bestaat uit heel veel grote en kleine eilanden. De vliegtijd is daarom ook erg afhankelijk van het eiland dat je gaat bezoeken. Wel is aan te raden een rechtstreekse vlucht te boeken. Op die manier heb je de kortste vliegtijd naar Indonesië.

Hoe lang is de vliegtijd naar Indonesië? Dat hangt natuurlijk er vanaf, vanaf waar je vliegt en naar welke stad je in het land gaat. De vliegtijd kan langer zijn naar de ene stad dan naar de andere stad. Meer over verschillende vliegtijden vanaf verschillende vliegvelden en naar een aantal steden in Indonesië, lees je hieronder. Ook lees je hieronder meer over de vliegafstand naar de steden in Indonesië, de valuta van Indonesië en de ligging van het land.

 


 

 


Vliegafstand en valuta

De vliegafstand naar Jakarta is 11.365 kilometer. De vliegafstand naar Bali is 12.165 kilometer. Het is goed om te weten dat je in het land met de Indonesische Roepiah kunt betalen.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Indonesië

Als je naar Jakarta vliegt, dan is de vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol 13 uur en 55 minuten. Het is een rechtstreekse vlucht, dus je hoeft geen rekening te houden met een tussenlanding. Maar hoelang is dan de vliegtijd naar Bali? De vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol bedraagt 16 uur en 30 minuten. De vliegtijd is een stuk langer dan naar Jakarta en je maakt ook minimaal één tussenlanding.

Vliegtijd Indonesië

Vliegtijd Indonesië vanaf Rotterdam of Eindhoven

Je kunt vanaf Eindhoven en Rotterdam naar beide steden in Indonesië vliegen. De vliegtijd naar Jakarta vanaf Eindhoven is 24 uur en 25 minuten inclusief twee tussenlandingen en 20 uur en 20 minuten inclusief één tussenlanding vanaf het vliegveld van Rotterdam. De vliegtijd naar Indonesië vanaf Eindhoven bedraagt 21 uur en 10 minuten inclusief tussenlandingen. Vanaf Rotterdam is de vliegtijd naar het land 22 uur en 40 minuten inclusief één tussenlanding. Je kunt dus naar beide het beste vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken voor de kortste vliegtijd en minste tussenlandingen.

Ligging

Het is een land in Zuidoost-Azië. Het bestaat uit een archipel, van 14.572 eilanden. Het is ’s werelds grootste eilandenstaat. Het land grenst direct aan Papoea-Nieuw-Guinea, Maleisië en Oost-Timor. Via zee grenst het aan Singapore, Brunei, de Filipijnen, Australië en de Nicobaren die door India wordt bestuurd.