Vliegtijd Iasi

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Iasi

Een vakantie is erg leuk, maar er komen wel een aantal zaken bij kijken. Met deze zaken kun je rekening houden zodat je niet snel voor onaangename verassingen komt te staan. Je kunt vooraf bekijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Iasi is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Daarnaast is het fijn om te weten welke activiteiten er te doen zijn in de stad, wat het tijdsverschil met Nederland is, met welke valuta er wordt betaald en welke taal er wordt gesproken. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Iasi (AMS-IAS)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Iasi (AMS-IAS) is gemiddeld 4 uur. Je krijgt tijdens de vlucht te maken met minimaal één tussenlanding. Hier kun je van te voren dus rekening mee houden. Het vliegveld van de stad heet Iasi International Airport, waarvan de afkorting IAS is.

Vliegtijd Iasi
Vliegtijd Iasi

Vliegtijd Iasi vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-IAS) / (RTM-IAS)

Vanaf Eindhoven en Rotterdam vertrekken er vliegtuigen naar de stad. Wel krijg je vanaf beide vliegvelden te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Eindhoven – Iasi (EIN-IAS) is gemiddeld 15 uur en 50 minuten inclusief tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Iasi (RTM-IAS) is inclusief twee tussenlandingen 12 uur. Je kunt het beste vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol voor de minste tussenlandingen en de kortste vliegtijd.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 1.792 kilometer. In de stad kun je betalen met de Roemeense Leu. Je kunt deze valuta aanschaffen voor vertrek bij een wisselkoersbureau. Ook krijg je te maken met tijdsverschil. Het is in de stad 1 uur later dan in Nederland. Er wordt Roemeens gesproken.

De hoofdstad

Het is een Roemeens district met een gelijknamige hoofdstad. Je kunt er verschillende activiteiten doen tijdens het verblijf. Zo kun je naar Palace of Culture, Palas, Botanic Garden, Church of the Three, Teatrul National Vasile Alecsandri, het Copou Park, de Metropolitan Cathedral en de Palas Mall.