Vliegtijd Hartford

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Bereken eenvoudig hoe lang het vliegen is naar je bestemming!

Hartford is een erg leuke stad in de Verenigde Staten. Als je op vakantie gaat, is het goed om je voor te bereiden. Zo kom je niet snel voor onaangename verassingen te staan. Als je op vakantie gaat, kun je rekening houden met een aantal zaken. Kijk vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Hartford is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Ook is het goed om te weten of er tijdsverschil is met Nederland, welke valuta er wordt gebruikt, welke taal er wordt gesproken en wat er zoal te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Hartford (AMS-HFD)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Hartford (AMS-HFD) is gemiddeld 11 uur en 40 minuten. Tijdens de vlucht krijg je te maken met minimaal één tussenlanding. Het vliegveld waarop je landt, heet Hartford Brainard. De afkorting ervan is HFD.

Vliegtijd Hartford
Vliegtijd Hartford

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam – Hartford  (EIN-HFD) / (RTM-HFD)

Vanaf Eindhoven vertrekken er helaas geen vliegtuigen naar de stad. Wel kun je vanaf Rotterdam vertrekken. Je krijgt dan wel te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Hartford (RTM-HFD) is gemiddeld 14 uur en 58 minuten inclusief twee tussenlandingen. Vanaf Amsterdam Schiphol heb je de kortste vliegtijd en de beste vliegduur. Tevens stoot je dan het minste CO2 uit.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 6.696 kilometer. Je kunt in de stad betalen met de Amerikaanse Dollar. Deze valuta is aan te schaffen voor vertrek. Het is mogelijk om met de pinpas te betalen, maar hier wordt wel een bedrag extra voor in rekening gebracht. Het is in de stad 6 uur vroeger dan in Nederland en er wordt Engels gesproken.

De Hoofdstad

Het is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Connecticut. Je kunt er ontzettend veel leuke activiteiten doen. Je kunt naar de Yale Universaty Art Gallery, the Submarine Force Museum, Mystic Seaport, het Gilette Castle State Park, Yale Universaty, Charles W. Morgan, the Maritime Aquarium en het Elizabeth Park.