Vliegtijd Hangzhou

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Een vakantie is erg leuk, je kunt je er maandenlang op verheugen. Maar er komen ook wat zaken kijken bij het op vakantie gaan. Allereerst is het belangrijk dat je kijkt vanaf waar je het beste kunt vliegen. Dan kun je ook meteen kijken naar de vliegafstand, de vliegtijd Hangzhou en het vliegveld waarop je landt. Het is fijn om te weten welke taal er wordt gesproken, wat het tijdsverschil met Nederland is, welke valuta er wordt gebruikt en wat er zoal te doen is. Over deze zaken, lees je hieronder meer.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Hangzhou (AMS-HGH)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Hangzhou (AMS-HGH) is 13 uur en 40 minuten. Je krijgt te maken met minimaal één tussenlanding. De vlucht is lang, dus houd daar rekening mee. Neem bijvoorbeeld een goed boek mee voor tijdens de vlucht. Het vliegveld van de stad heet H. Xiaoshan International Airport. De afkorting ervan is HGH.

Vliegtijd Hangzhou
Vliegtijd Hangzhou

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam – Hangzhou (EIN-HGH) / (RTM-HGH)

Vanaf Eindhoven krijg je te maken met één tussenlanding. De vliegtijd Eindhoven – Hangzhou (EIN-HGH) is gemiddeld 35 uur en 35 minuten. De vliegtijd Rotterdam – Hangzhou (RTM-HGH) is inclusief twee tussenlandingen gemiddeld 19 uur en 20 minuten. De kortste vliegtijd heb je als je vanaf Amsterdam Schiphol vertrekt. Je hebt de korste vliegduur en de minste uitstoot van CO2.

Hangzhou vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 8.921 kilometer. In de stad wordt betaald met een andere valuta. Deze valuta wordt de Renminbi genoemd en is aan te schaffen bij een wisselkoersbureau voor vertrek. Ook krijg je te maken met tijdsverschil. Het is er 7 uur later dan in Nederland. Er wordt voornamelijk Chinees gesproken, maar ook een groot deel van de bevolking spreekt Mandarijn.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van de Chinese provincie Zhejiang. Je kunt er naar West Lake, de Lingyin Temple, Fei Lai Feng, het Xixi Wetland Park, Hefang Street, Su Causeway, Songcheng en het Prince Bay Park. Je kunt verschillende tours doen om de stad goed te leren kennen en je kunt heerlijke gerechten proeven in diverse restaurants.