Vliegtijd Halifax

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Bereken eenvoudig hoe lang het vliegen is naar je bestemming!

Als je naar Halifax gaat op vakantie, kun je alvast een planning maken. Er zijn namelijk veel populaire activiteiten, die je als toerist kunt doen. Onderaan de pagina vind je een aantal voorbeelden van activiteiten. Vooraf is het handig om te kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd Halifax is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Ook is het fijn om te weten wat het tijdsverschil met Nederland is, welke taal er wordt gesproken en met welke valuta er wordt betaald. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Halifax (AMS-YHZ)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Halifax (AMS-YHZ) is gemiddeld 10 uur en 30 minuten. Je krijgt tijdens de vlucht te maken met minimaal één tussenlanding. Het vliegveld van de stad heet H. International Airport, waarvan de afkorting YHZ is.

Vliegtijd Halifax
Vliegtijd Halifax

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam – Halifax (EIN-YHZ) / (RTM-YHZ)

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen naar de stad. Wel is het mogelijk om vanaf Rotterdam te vliegen. De vliegtijd Rotterdam – Halifax (RTM-YHZ) is gemiddeld 12 uur inclusief twee tussenlandingen. De kortste vliegtijd en de minste tussenlandingen heb je als je vanaf Amsterdam Schiphol vertrekt. Je hebt dan de kortste vliegduur en je stoot het minste CO2 uit, wat weer goed is voor het milieu.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 4957 kilometer. Je kunt in de stad betalen met de Canadese Dollar. Het is mogelijk om met de pinpas te betalen. Het kan dan wel zo zijn dat er een klein bedrag extra in rekening wordt gebracht. Ook is het handig om rekening te houden met het tijdsverschil. Het is 5 uur vroeger dan in Nederland. Er wordt Engels gesproken.

De hoofdstad

Halifax is de hoofdstad van de Canadese provincie Nova Scotia. Je kunt er ontzettend veel leuke en indrukwekkende dingen doen en zien. Zo kun je naar Public Gardens, Central Library, Waterfront Broadwalk, het Point Pleasant Park, Harbour Ferry, Fairvier Lawn Cemetery, HMCS Sackville en naar de Alexander Keith’s Brewery.