Vliegtijd Guatemala Stad

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Als je op vakantie gaat naar Guatemala Stad, is het goed om je van te voren voor te bereiden. Zo kom je niet snel voor verassingen te staan. Allereerst is het goed om te weten vanaf waar je kunt vliegen, wat de vliegafstand is, wat de vliegtijd naar Guatemala Stad is en op welk vliegveld je weer landt. Ook is het handig om te weten welke taal er wordt gesproken, wat het tijdsverschil met Nederland is, welke valuta er wordt gebruikt en wat er allemaal te doen is. Meer over bovenstaande zaken, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Guatemala Stad (AMS-GUA)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Guatamala Stad (AMS-GUA) is gemiddeld 16 uur en 58 minuten. Tijdens de vlucht krijg je te maken met één tussenlanding. Het vliegveld waarop je landt, heet La Aurora International Airport. De afkorting is GUA.

Vliegtijd Guatemala Stad
Vliegtijd Guatemala Stad

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam (EIN-GUA)/ (RTM-GUA)

Je kunt vanaf Eindhoven en vanaf Rotterdam naar de stad vliegen. Wel krijg je dan te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Eindhoven – Guatemala-Stad (EIN-GUA) is gemiddeld 21 uur en 18 minuten inclusief tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Guatemala-Stad (RTM-GUA) is gemiddeld 19 uur en 51 minuten inclusief tussenlandingen. Je kunt het beste vliegen vanaf Amsterdam Schiphol.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 9.167 kilometer. In de stad kan je met de Guatemala Quetzal betalen, maar ook met de US dollar. Je kunt de valuta aanschaffen bij een wisselkoersbureau. Waar je ook rekening mee kunt houden, is het tijdsverschil. Het is er namelijk 7 uur vroeger dan in Nederland. Er wordt voornamelijk Spaans gesproken.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van het gelijknamige land. Je kunt er veel activiteiten doen en je kunt er veel bezichtigen. Zo kun je naar Mundo Petapa Intra, La Aurora Zoo, Paseo Cayala, het Metropolitan Cathedral, Palacio Nacional, Museo Popol Vuh, Oakland Mall en Zona Viva.