Vliegtijd Glasgow

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Deze stad is lekker dichtbij en erg leuk om te bezoeken. Je kunt er heen voor een weekendje, maar ook kun je er een hele week goed vermaken. Er zijn verschillende bezienswaardigheden en je kunt er veel activiteiten doen. Wat er zoal te doen is, lees je onderaan de pagina. Ook kun je rekening houden met de vliegtijd naar Glasgow, de vliegafstand en waar je landt in de stad. Daarnaast kun je bekijken welke taal er wordt gesproken, wat de valuta is en wat het tijdsverschil is met Nederland. Over deze zaken, lees je hieronder meer.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Glasgow (AMS-GLA)

Het is een rechtstreekse vlucht. Het vliegveld van de stad heet Glasgow International Airport. De afkorting ervan is GLA. De vliegtijd Glasgow vanaf Amsterdam Schiphol (AMS-GLA) is 1 uur en 30 minuten. Tijdens deze korte vlucht kun je vaak tegen betaling iets drinken en eten.

Vliegtijd Glasgow
Vliegtijd Glasgow

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam (EIN-GLA)/ (RTM-GLA)

De vliegtijd Eindhoven – Glasgow (EIN-GLA) is gemiddeld 6 uur en 40 minuten. De vlucht is inclusief tussenlanding. Ook vanaf Rotterdam kun je vliegen. De vliegtijd Rotterdam – Glasgow (RTM-GLA) is gemiddeld 6 uur inclusief tussenlanding. Je kunt het beste vliegen vanaf Amsterdam Schiphol. Vanaf daar heb je de kortste vliegduur en de minste CO2 uitstoot.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 717 kilometer. Het is mogelijk om met de Britse Pond te betalen. Deze valuta kun je voor vertrek aanschaffen bij een wisselkoersbureau. Ook is er tijdsverschil met Nederland. Het is er namelijk 1 uur vroeger dan in Nederland. Er wordt Engels gesproken.

De hoofdstad

Het is de grootste stad van Schotland. Je kunt er veel ondernemen, maar ook ontspannen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Kelvingrove Art Gallery & Museum, The Riverside Museum of Transport & Travel, de Universaty, het Pollok Country Park waar je kunt wandelen en fietsen, House for an Art Lover, Buchanan Street Tigers Speedway en The Necropolis.