Italië kent veel leuke steden waar je naartoe kunt gaan. Een van de leuke steden, is Genua. Er zijn veel activiteiten te doen en er is veel te bezichtigen. Welke activiteiten populair zijn om te doen, lees je onderaan de pagina. Het is verstandig om te kijken vanaf welk vliegveld in Nederland je het beste kunt vertrekken. Daarnaast kun je bekijken wat de vliegtijd naar Genua is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Ook is het fijn om te weten welke taal er wordt gesproken, of er tijdsverschil is met Nederland en welke valuta er wordt gebruikt. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Genua (AMS-GOA)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Genua (AMS-GOA) is 1 uur en 40 minuten. Het is een korte vliegduur. Dit komt mede doordat de vluchten vanaf Schiphol rechtstreeks zijn. Je landt op het vliegveld genaamd “Cristoforo Colombo” Airport, waarvan de afkorting GOA is.

Vliegtijd Genua
Vliegtijd Genua

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam  (EIN-GOA)/ (RTM-GOA)

Vanaf Eindhoven en Rotterdam kun je naar de stad vliegen. De vliegtijd Eindhoven – Genua (EIN-GOA) is gemiddeld 11 uur. Je krijgt tijdens de vlucht te maken met één tussenlanding. De gemiddelde Vliegtijd Genua vanaf Rotterdam (RTM – GOA) is 16 uur. Ook hier is de vlucht inclusief tussenlanding. Je kunt het beste vliegen vanaf Amsterdam Schiphol.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 1.097 kilometer. Het is fijn, dat je geen rekening hoeft te houden met tijdsverschil. Het is er even laat als in Nederland. Ook wordt er gewoon met de Euro betaald. Er wordt Italiaans gesproken.

De hoofdstad

Genua is een stad in het noordwesten van Italië en de hoofdstad van de regio Ligurië. Er zijn veel dingen die je er kunt doen. Zo kun  je naar Proloco Maris Boccadasse, Spianata Castelletto, Dialogo Nel Buio, Palazzi dei Rolli, Via Gari Baldi, Basilica di Sante Maria di Cestello, het Aguario di Genova en je kunt naar Galata Museo del Mare.