Als je op vakantie gaat, kun je je goed voorbereiden. Hierdoor kom je niet snel voor onaangename verassingen te staan. Voorbeelden van zaken waar je rekening mee kunt houden, zijn: het bekijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Genève is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Ook als je daar bent, is het handig om een aantal dingen te weten. Zo kun je kijken welke taal er wordt gesproken, welke valuta er wordt gebruikt, of er tijdsverschil is met Nederland en wat je er allemaal kunt doen. Meer hierover, lees je hieronder.Vertrekken naar GENÈVE is mogelijk vanaf:

  • Amsterdam

→ Naar: GENÈVE AIRPORT (GVA)

Bereken de GENÈVE VLIEGTIJD

 

Of bekijk vliegtickets met de vliegtijd vanaf deze luchthaven:

 


Vliegtickets vergelijken op prijs en vliegtijden:
Vliegtickets vergelijken

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Genève (AMS-GVA)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Genève (AMS-GVA) (Italië) is 1 uur en 30 minuten. Het is erg fijn, dat vluchten vanaf Amsterdam rechtstreeks zijn. Het vliegveld heet Geneva Cointrin International Airport. De afkorting ervan is GVA.

Vliegtijd Geneve
Vliegtijd Geneve

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam (EIN-GVA)/ (RTM-GVA)

Je kunt vanaf Eindhoven en Rotterdam vliegen, maar je krijgt dan wel te maken met minimaal één tussenlanding. De vliegtijd Eindhoven – Genève (EIN-GVA) is gemiddeld 4 uur en 45 minuten. De vliegtijd Rotterdam – Genève (RTM-GVA) is gemiddeld 4 uur en 5 minuten. Je kunt het beste vliegen vanaf Amsterdam.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 682 kilometer. Het is erg fijn, dat er geen tijdsverschil is met Nederland. Wel wordt er met een andere valuta betaald. Deze heet de Zwitserse Frank. Je kunt de valuta aanschaffen voor vertrek. Er wordt voornamelijk Duits, Frans en Italiaans gesproken.

De hoofdstad

Genève is de hoofdstad van het Kanton Genève. Er zijn verschillende dingen die je er kunt doen en bezoeken. Zo kun je naar Lake Geneva, Mont Sareve, het Cathedral de St-Pierre, Jet d’Eau, Bains des Parquis, Park la Grange, het Patek Philippe Museum en Palais des Nations. In de parken kun je heerlijk wandelen, ontspannen en/of fietsen. Na een lange, leuke dag kun je heerlijke gerechten proeven in diverse restaurants.