Vliegtijd Freetown

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Het is erg leuk om op vakantie te gaan. Wel komen er vaak een aantal dingen bij kijken. Vanaf waar kun je bijvoorbeeld het beste vliegen? Ook is het handig om te kijken naar de vliegtijd Freetown, de vliegafstand en het vliegveld waarop je landt. Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarbij kun je ook vooraf bekijken wat het tijdsverschil is, welke valuta er wordt gebruikt, welke taal er wordt gesproken en wat er allemaal in de stad te doen is. Meer over bovenstaande zaken, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Freetown (AMS-FNA)

De vliegtijd Freetown vanaf Amsterdam(AMS-FNA) is 9 uur en 35 minuten. Dit is de gemiddelde tijd inclusief tussenlanding. Je kunt helaas niet rechtstreeks naar de stad vliegen. Het vliegveld waarop je landt, heet Lungi International Airport. De afkorting is FNA.

Vliegtijd Freetown
Vliegtijd Freetown

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam (EIN – FNA)/ (RTM-FNA)

De vliegtijd Eindhoven – Freetown (EIN-FNA) is gemiddeld 33 uur en 25 minuten. De vliegtijd is zo lang, doordat je twee tussenlandingen maakt. Ook vanaf Rotterdam kun je naar de stad vliegen. De vliegtijd Rotterdam – Freetown (RTM-FNA) is gemiddeld 10 uur en 45 minuten inclusief één tussenlanding. Je kunt het beste vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol. Op die manier heb je de kortste vliegduur.

Freetown vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 5.131 kilometer. Het is handig om rekening te houden met tijdsverschil. Het is er namelijk 1 uur vroeger dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald, namelijk de Sierra Leone Leone. Deze valuta is niet te verkrijgen voor toeristen. Je kunt er het beste met de US Dollar betalen. Deze kun je aanschaffen bij een wisselkoersbureau. Er wordt Krio gesproken, wat een eigen taal is.

De hoofdstad

Freetown is de hoofdstad van Sierra Leone. Je kunt er verschillende activiteiten doen. Voorbeelden daarvan, zijn: River Number Two Beach, Tacugama Chimpanzee Sanctuary, Lumley Beach, Cotton Tree, Aberdeen, John Obey Beach, Bureh Beach en het Outamba Kilimbi National Park. Zoals je ziet zijn er veel mooie stranden waar je kunt ontspannen. Ook kun je in de parken heerlijk wandelen en/of fietsen.