Vliegtijd Evansville

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Evansville is een erg leuke en indrukwekkende stad om te bezoeken. Je kunt er vele activiteiten doen en je kunt er heerlijk ontspannen in bijvoorbeeld mooie parken. Er zijn een aantal populaire activiteiten, die onderaan de pagina worden genoemd. Als je op vakantie gaat, is het handig om te kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Evansville is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Ook is het fijn om te weten welke taal er wordt gesproken, wat het tijdsverschil is met Nederland en met welke valuta er wordt betaald. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Evansville (AMS-EVV)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Evansville (AMS-EVV) is gemiddeld 12 uur en 7 minuten. Je krijgt tijdens de vlucht te maken met één tussenlanding. Het vliegveld van de stad, heet Evansville Regional Airport. De afkorting ervan is EVV.

Vliegtijd Evansville
Vliegtijd Evansville

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam – Evansville (EIN-EVV) / (RTM-EVV)

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen naar de stad. Wel is het mogelijk om vanaf het vliegveld van Rotterdam de vertrekken. Je krijgt dan wel te maken met twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Evansville (RTM-EVV) is gemiddeld 16 uur en 20 minuten. Dit is inclusief tussenlandingen. Voor de kortste vliegtijd kun je het beste vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 6.906 kilometer. Het is handig om rekening te houden met het tijdsverschil. Het is er namelijk 7 uur vroeger dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald. Deze heet de Amerikaanse Dollar. Je kunt de valuta het beste aanschaffen voor vertrek bij een wisselkoersbureau. Er wordt Engels gesproken.

De hoofdstad

Het is een stad in de Amerikaanse staat Indiana. Je kunt er naar verschillende musea, parken en nog veel meer. Een aantal voorbeelden hiervan, zijn: USS LST Ship Memorial, Bosse Field, Dream Car Museum, Mesker Park Zoo & Botanic Garden, Willard Library, Burdette Park en Tropicana Casino.