Het is vanzelfsprekend dat iedereen in Nederland wel weet waar Duitsland ligt. Maar wat minder vanzelfsprekend is, is dat mensen weten hoelang het vliegen is naar Duitsland. De vliegtijd naar Duitsland hangt af van een aantal zaken. Waar in het land vlieg je naartoe en vanaf waar vertrek je bijvoorbeeld? Hoelang is de vliegtijd naar Duitsland inclusief eventuele tussenlandingen? Hieronder lees je meer over de vliegtijd naar twee verschillende steden in het land. Ook lees je meer over de vliegafstand en valuta.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Duitsland

Hoelang is de vliegtijd naar Duitsland, Frankfurt Am Main? De vliegtijd naar deze Duitse stad is vanaf Amsterdam Schiphol 1 uur en 5 minuten. De vluchten naar de stad zijn rechtstreeks. Je kunt ook vanaf Amsterdam Schiphol naar Berlijn vliegen. Het is langer vliegen naar Berlijn dan naar Frankfurt Am Main. De vliegtijd bedraagt 1 uur en 30 minuten en ook dit is een rechtstreekse vlucht.

Vliegtijd Duitsland

Vliegtijd Duitsland vanaf Rotterdam of Eindhoven

Als je naar Frankfurt Am Main vliegt vanaf Eindhoven, dan maak je minimaal één tussenlanding. De vliegtijd is dan 4 uur en 45 minuten. Vanaf Rotterdam maak je ook één tussenlanding. De vliegtijd naar Frankfurt Am Main vanaf Rotterdam is gemiddeld 3 uur en 30 minuten inclusief tussenlanding. Als je naar Berlijn vliegt vanaf Eindhoven is de vliegtijd weer anders. Deze vliegtijd is inclusief tussenlanding 5 uur en 15 minuten. Vanaf Rotterdam doe je er 1 uur en 15 minuten over en vlieg je dus ook rechtstreeks.

Bestemmingen in Duitsland:

Vliegafstand en valuta

De vliegafstand naar Frankfurt Am Main is 366 kilometer. Naar Berlijn is de vliegafstand 594 kilometer. Het is fijn om te weten dat er met de Euro wordt betaald. Er hoeft dus geen rekening worden gehouden met een andere valuta.

Ligging

Iedereen in Nederland weet wel waar Duitsland ligt. Het is immers een buurland. Toch is het wel leuk om te weten, aan welke landen het nog meer grenst. Dit zijn Denemarken, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, België en Luxemburg. Ook grenst het aan de Oostzee.