Vliegtijd Douala

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Douala in het land Kameroen is geen vakantiebestemming die snel in je opkomt. Wel is het zeker de moeite waard. Houd van te voren wel rekening met een aantal zaken. Kijk naar wat er allemaal te doen is, welke taal er wordt gesproken, welke valuta er wordt gebruikt en of er tijdsverschil is met Nederland. Ook voor de vlucht zijn er een aantal zaken waarmee je rekening kunt houden. Kijk bijvoorbeeld vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Douala is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Over bovenstaande punten vind je hieronder meer informatie.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Douala (AMS-DLA)

Je kunt vanaf Amsterdam naar Kameroen vliegen, maar alleen als je vliegt met minimaal één tussenlanding. Ook is het soms verstandig om te vliegen met twee tussenlandingen, omdat de gemiddelde vliegduur dan alsnog korter is. De vliegtijd Douala vanaf Amsterdam Schiphol (AMS – DLA) is gemiddeld 11 uur en 50 minuten inclusief twee tussenlandingen. Je landt op het vliegveld genaamd Douala International Airport waarvan de afkorting DLA is.

Vliegtijd Douala
Vliegtijd Douala

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam – Douala (RTM/EIN-DLA)

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen naar de stad. Wel is het mogelijk om te vertrekken vanaf Rotterdam. Je vliegt dan met één tussenlanding. De gemiddelde vliegtijd naar Douala vanaf Rotterdam is 10 uur en 30 minuten. Dit is inclusief de tussenlanding.

Douala vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 6393 kilometer. Er wordt in Kameroen met de CFA Frank betaald. Deze valuta kun je voor vertrek aanschaffen. Er wordt voornamelijk Frans gesproken, maar ook een groot deel van de bevolking spreekt Engels. Er is geen tijdsverschil met Nederland, wat erg fijn is. Hier hoef je dan dus ook geen rekening mee te houden.

De hoofdstad

Douala is de grootste stad van Kameroen. Het is niet de hoofdstad. In de stad zelf valt van alles te ondernemen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Marche des Fleurs, het Doual’Art, La Nouvelle Liberte, het Musee Maritime de Douala, le Monument Aux Morts, de Black Lotus en de New Bell Mosque.