Vliegtijd Djibouti

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Djibouti is een plaats die niet heel veel mensen kennen. Als je er naar toe gaat op vakantie, is het handig om rekening te houden met een aantal zaken. Zo kun je kijken waar vandaan je vliegt, wat de vliegtijd naar Djibouti is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Ook is het fijn om te weten of er met een andere valuta wordt betaald, wat het tijdsverschil is met Nederland, welke taal er wordt gesproken en wat er allemaal te doen is. Je leest er hieronder meer over.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Djibouti (AMS-JIB)

Vanaf Amsterdam kun je naar de stad vliegen met één tussenlanding. De gemiddelde vliegtijd Djibouti vanaf Amsterdam (AMS – JIB) inclusief tussenlanding is 10 uur en 20 minuten. Je landt op het vliegveld genaamd Djibouti Ambouli International Airport. De afkorting ervan is JIB.

Vliegtijd Djibouti
Vliegtijd Djibouti

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam (RTM/EIN-JIB)

Vanaf Eindhoven en Rotterdam kun je naar de stad vliegen. Wel krijg je vanaf Eindhoven te maken met drie tussenlandingen en vanaf Rotterdam met twee. De vliegtijd vanaf Eindhoven (EIN – JIB) is 54 uur en 55 minuten. Vanaf Rotterdam (RTM – JIB) doe je er 39 uur en 25 minuten over. Je kunt dus het beste vliegen vanaf Schiphol Amsterdam voor de kortste vliegduur.

Djibouti vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 6.797 kilometer. Je kunt er met de Djibouti Frank betalen. Deze valuta kun je voor vertrek aanschaffen. Het is handig om rekening te houden met het tijdsverschil. Het is er namelijk 2 uur later dan in Nederland. Er wordt voornamelijk Arabisch gesproken, maar ook een deel van de bevolking spreekt Frans.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van het gelijknamige land. Er zijn veel dingen te doen in de stad. Zo kun je naar Rushing Water Adventures, Lake Assal, het Khor Ambado Beach, de Place Menelik, de Grande Pecherie, Lake Abbe, het Day Forest National Park, Arta Beach, de Hamoudi Mosque en naar Kitesufe. Je kunt er erg actief zijn, maar ook ontspannen op het strand of in de mooie parken. Daarbij is het mogelijk om verschillende watersportactiviteiten te doen.