Vliegtijd Detroit

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Een bekende stad in de Verenigde Staten is Detroit. Als je hier naar toe op vakantie gaat, kun je rekening houden met een paar dingen. Zo kom je niet snel voor verassingen te staan. Een goede voorbereiding is ook altijd wel fijn. Kijk vooraf, vanaf waar je het beste kunt vliegen. Ook kun je kijken naar de vliegafstand, de vliegtijd naar Detroit en naar het vliegveld waarop je landt. Daarbij is het ook erg fijn om te weten met welke valuta er wordt betaald, wat het tijdsverschil is met Nederland, welke taal er wordt gesproken en wat er allemaal te doen is in de stad. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Detroit (AMS-DTW)

Wat erg fijn is, is dat je vanaf Amsterdam Schiphol rechtstreeks kunt vliegen. De vliegtijd Detroit vanaf Amsterdam (AMS – DTW) is 9 uur en 3 minuten. Je landt dan op het vliegveld genaamd Coleman A young Munu. De afkorting ervan is DTW. Je kunt een goed boek meenemen zodat je jezelf tijdens de vlucht kunt vermaken.

Vliegtijd Detroit
Vliegtijd Detroit

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam (RTM/EIN-DTW)

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vluchten naar de stad. Wel is het mogelijk om vanaf Rotterdam te vliegen. Je zult dan wel rekening met het feit moeten houden dat je vliegt met twee tussenlandingen. De vliegtijd Detroit vanaf Rotterdam (RTM – DTW) is gemiddeld 15 uur en 18 minuten inclusief tussenlandingen. Je kunt dus het beste (kortste vliegduur) vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol.

Detroit vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 6.287 kilometer. Het is erg fijn om te weten, dat het er 6 uur vroeger is dan in Nederland. Met dit tijdsverschil kun je dus rekening houden. Ook wordt er met een andere valuta betaald. Deze heet de Amerikaanse Dollar. Je kunt de Amerikaanse Dollar aanschaffen voor vertrek bij een wisselkoersbureau. Er wordt Engels gesproken.

De hoofdstad

Detroit is de grootste stad van de Amerikaanse staat Michigan. Je kunt er ontzettend veel ondernemen, maar ontspannen is er ook mogelijk. Je kunt er naar het Institute of Arts, het Comerica Park, het Motown Museum, de Guardian Building, het Riverfront, de Eastern Market, het Fox Theatre voor een leuke voorstelling en je kunt ontspannen in het Belle Isle Park. Er zijn talloze restaurants waar je heerlijke gerechten kunt proeven.