Vliegtijd Denver

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Bereken eenvoudig hoe lang het vliegen is naar je bestemming!

Denver is een erg mooie stad in de Verenigde Staten die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Je kunt met een aantal dingen rekening houden als je op vakantie gaat. Zo kom je niet snel voor verassingen te staan. Zo kun je kijken vanaf welk vliegveld je het beste kunt vertrekken, wat de vliegtijd naar Denver is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Ook is het fijn om te weten of er tijdsverschil is met Nederland, welke valuta er wordt gebruikt, welke taal er wordt gesproken en wat er allemaal te doen is in de stad. Meer hierover kun je hieronder vinden.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol –Denver (AMS-DEN)

Als je naar Denver wilt vliegen vanaf Amsterdam Schiphol, vlieg je met één tussenlanding. De gemiddelde vliegtijd Amsterdam – Denver, Verenigde Staten (AMS – DEN) inclusief tussenlanding is 12 uur en 35 minuten. Om je te kunnen vermaken tijdens de vlucht, kun je bijvoorbeeld een goed boek meenemen. Je landt op het vliegveld genaamd Denver International Airport. De afkorting hiervan is DEN.

Vliegtijd Denver
Vliegtijd Denver

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam (RTM/EIN-DEN)

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen naar de stad. Wel is het mogelijk om vanaf Rotterdam te vliegen. Houd er dan wel rekening mee, dat je te maken krijgt met één tussenlanding. De gemiddelde vliegtijd Rotterdam – Denver (RTM – DEN) is inclusief tussenlanding 13 uur en 40 minuten. Je kunt dus het beste vliegen vanaf Amsterdam Schiphol voor de meest korte vliegduur.

Denver vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 7.765 kilometer. Het is fijn om rekening te houden met het tijdsverschil. Het is er namelijk 8 uur vroeger dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald. Deze valuta heet de Amerikaanse Dollar. Het is aan te schaffen bij een wisselkoersbureau voor vertrek. Er kan wel worden betaald met de pinpas en/of creditcard. Hier wordt wel een extra bedrag voor in rekening gebracht. Er wordt Engels gesproken.

De hoofdstad

Denver is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Colorado. Er zijn veel dingen te doen in de stad. Je kunt wandelen en ontspannen in de Botanic Gardens. Ook is het mogelijk om de Mount Evans, het Coors Field, het Museum of nature & sciences, het Art Museum, Zoo en het Union Station te bezoeken. Wat ook erg leuk is, is de Stranahan’s Colorado Whiskey Tour.