Vliegtijd Dayton

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Bereken eenvoudig hoe lang het vliegen is naar je bestemming!

Dayton is een van de leuke steden van de Verenigde Staten. Het is zeker de moeite waard om deze stad te bezoeken. Als je op vakantie gaat, kun je rekening houden met een aantal zaken. Zo kun je kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, de vliegtijd naar Dayton, de vliegafstand en het vliegveld waarop je landt. Ook is het erg belangrijk om te weten wat het tijdsverschil is met Nederland, met welke valuta er wordt betaald, welke taal er wordt gesproken en wat er zoal te doen is in de stad. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Dayton (AMS-DAY)

Het is mogelijk om naar Dayton te vliegen vanaf Amsterdam Schiphol. Je krijgt wel te maken met één tussenlanding. De gemiddelde vliegtijd Amsterdam – Dayton, Verenigde Staten (AMS – DAY) inclusief tussenlanding is 11 uur en 56 minuten. Het vliegveld waarop je landt, heet James M. Cox Dayton International Airport. De afkorting hiervan is DAY.

Vliegtijd Dayton
Vliegtijd Dayton

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam (RTM/EIN-DAY)

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen naar de stad. Wel kun je vanaf Rotterdam vliegen. Je krijgt dan te maken met twee tussenlandingen. De gemiddelde vliegtijd Dayton vanaf Rotterdam (RTM – DAY) is 16 uur en 13 minuten inclusief tussenlandingen. De kortste vliegduur en minste tussenlandingen heb je dus als je vertrekt vanaf Amsterdam Schiphol.

Dayton vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 6.590 kilometer. Het is fijn om te weten dat er tijdsverschil is met Nederland. Het is er namelijk 6 uur vroeger dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald. Deze valuta heet de Amerikaanse Dollar. Je kunt de Amerikaanse Dollar aanschaffen voor vertrek. Het is mogelijk om met de pinpas of creditcard te betalen. Hier wordt wel een bedrag voor in rekening gebracht. Er wordt Engels gesproken

De hoofdstad

Dit is een stad in de Amerikaanse staat Ohio. Ohio staat bekend om de leuke activiteiten die er te doen zijn. Je kunt een bezoek brengen aan het National Museum of the United States Air Force, het Carillon Historical Park, het Art Institute, het Boonshoft Museum of Discovery, het Woodland Cemetery en arboretum, de National Aviation Hall of Fame en aan het Huffman Prairie Flying Field. Er is dus genoeg te doen voor jong en oud.