Vliegtijd Dammam

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Dammam is een stad die vaak niet bovenaan het lijstje staat om te bezoeken. Toch zijn er veel dingen te zien en te doen wat een bezoek aan de stad de moeite waard maakt. Je kunt onder aan de pagina vinden wat voor een populaire activiteiten er te doen zijn. Voor vertrek is het handig om te kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, naar de vliegafstand, de vliegtijd en het vliegveld waarop je landt. Daarnaast is het fijn om te weten met welke valuta er wordt betaald, wat het tijdsverschil is met Nederland en welke taal er wordt gesproken. Meer hierover, vind je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Dammam (AMS-DMM)

Als je rechtstreeks naar Dammam wilt vliegen, is dat mogelijk vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd Amsterdam – Dammam is 6 uur. Je landt op het vliegveld genaamd King Fahd International Airport. De afkorting is DMM.

Vliegtijd Dammam
Vliegtijd Dammam

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam (RTM/EIN-DMM)

Vanaf Eindhoven kun je naar de stad vliegen. Je krijgt dan te maken met één tussenlanding. De gemiddelde vliegtijd naar Dammam – Saoedi Arabië (EIN – DMM) inclusief tussenlanding is 14 uur en 15 minuten. Vanaf Rotterdam kun je ook vliegen, maar dan krijg je te maken met twee tussenlandingen. De vliegtijd vanaf Rotterdam (RTM – DMM) is 10 uur en 45 minuten. Je kunt dus het beste vliegen vanaf Schiphol voor de kortste vliegduur.

Dammam vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 4.704 kilometer. Het is goed om rekening te houden met een andere valuta. Er wordt namelijk met de Saudi Real betaald. Je kunt deze valuta aanschaffen voor vertrek. Ook is er tijdsverschil met Nederland. Het is er 2 uur later dan in Nederland. Er wordt Arabisch gesproken.

De hoofdstad

Dammam is de hoofdstad van de provincie Ash-Sharqiyah. Bekende bezienswaardigheden en/of activiteiten zijn Otham Mall, Marjan Island, Al Hayat Plaza, Marina Mall, het Prince Mohamed Bin Fahd Stadium, de Ibn Khaldoun Mall, GP Karting en het Bateel Diver. Om de dag af te sluiten, kun je heerlijke gerechten proeven in diverse restaurants.