Vliegtijd Dalian

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Iedereen wil uiteraard wel eens op vakantie. Maar er komen meer dingen bij een vakantie kijken dan alleen ontspannen. Je kunt vooraf uitzoeken wat voor activiteiten er te doen zijn. Zo weet je zeker of deze vakantiebestemming wat voor jou is. Voor vertrek kun je kijken naar het vliegveld waar je het beste vandaan kunt vliegen, de vliegtijd naar Dalian, de vliegafstand en naar het vliegveld waarop je landt. Ook is het verstandig om te kijken naar de valuta, het tijdsverschil en de taal die er wordt gesproken. Meer over bovenstaande zaken, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Dalian (AMS-DLC)

Vanaf Amsterdam Schiphol kun je naar China vliegen met één tussenlanding. De gemiddelde vliegtijd Dalian, China vanaf Amsterdam (AMS- DLC) is dan 13 uur en 50 minuten. Dit is inclusief tussenlanding. Je landt op het vliegveld genaamd Dalian Zhoushuizi International Airport. De afkorting ervan is DLC. Het is een lange reis, dus neem bijvoorbeeld een goed boek mee om tijdens de vlucht te kunnen lezen.

Vliegtijd Dalian
Vliegtijd Dalian

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam – Dalian (RTM/EIN-DLC)

Vanaf Eindhoven en Rotterdam kun je naar de stad vliegen. Wel krijg je te maken met twee tussenlandingen. Vanaf Eindhoven is de gemiddelde vliegtijd naar Dalian (EIN – DLC) 22 uur en 30 minuten inclusief twee tussenlandingen. Vanaf Rotterdam (RTM – DLC) doe je er minder lang over, namelijk 18 uur en 30 minuten. Je kunt het beste vliegen (kortste vliegduur) vanaf Amsterdam Schiphol.

Dalian vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 8.268 kilometer. In de stad is het 6 uur later dan in Nederland. Houd dus rekening met het tijdsverschil. Ook wordt er met een andere valuta betaald. De valuta van China heet de Renminbi. Je kunt de Renminbi aanschaffen voor vertrek bij diverse wisselkoersbureaus. De taal die er het meest gesproken wordt, is Mandarijn.

De hoofdstad

Dalian is een sub-provinciale stad in de noordoostelijke provincie Liaoning. Er zijn erg veel leuke dingen te doen en je kunt er erg veel bezichtigen. Voorbeelden van populaire activiteiten, zijn: Xinghai Square, Shongshan Square, de Forest zoo, Labor Park, het Ji Di Guan-Pole Aquarium, Binhai Road, Grand Black Mountain of People Square. Aan het einde van de dag kun je heerlijke gerechten proeven in diverse restaurants.