Vliegtijd Curitiba

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Als je hebt besloten om naar Curitiba te gaan, kun je rekening houden met een aantal dingen. Vanaf welk vliegveld in Nederland is de vlucht het kortst en heb je de minste tussenlandingen? Dit is een voorbeeld waar je van te voren naar kunt kijken. Ook kun je kijken naar de gemiddelde vliegtijd, de vliegafstand en naar op welk vliegveld je landt. Daarnaast is het fijn om te weten wat de valuta is, of er tijdsverschil met Nederland is, welke taal er wordt gesproken en wat er allemaal te doen is. Meer over bovenstaande zaken, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol –Curitiba (AMS-CWB)

Vanaf Amsterdam kun je naar de stad vliegen. De vliegtijd Curitiba – Brazilië (AMS – CWB) is 16 uur en 20 minuten. Deze vlucht is inclusief één tussenlanding. Het vliegveld waarop je landt in de stad, heet Afonso Pena International Airport. De afkorting ervan is CWB.

Vliegtijd Curitiba
Vliegtijd Curitiba

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam – Curitiba (RTM/EIN-CWB)

Vanaf Eindhoven en Rotterdam kun je naar de stad vliegen. Je krijgt dan te maken met twee tussenlandingen. De gemiddelde vliegtijd naar Curitiba vanaf Eindhoven (EIN – CWB) is inclusief tussenlandingen 20 uur. De vliegtijd vanaf Rotterdam (RTM – CWB) is gemiddeld 26 uur en 2 minuten. Je kunt dus het beste vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol.

Curitiba vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 10133 kilometer. Je kunt er rekening houden met tijdsverschil. Het is er namelijk 3 uur vroeger dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald. Deze heet de Braziliaanse Real. De Braziliaanse Real kun je aanschaffen voor vertrek bij diverse wisselkoersbureaus. Er wordt Portugees gesproken.

De hoofdstad

Curitiba is de hoofdstaat van de deelstaat Paraná. Er zijn verschillende activiteiten die erg populair zijn om te doen. Ga bijvoorbeeld naar Jardin Botânico de Curitiba. Hier kun je genieten van al het moois en heerlijk wandelen. Andere voorbeelden van activiteiten, zijn: Museu Oscar Niemeyer, het Tanguá Park, Estrada da Graciosa, het Barigui Park, Feria do Largo da Ordem, het Curitiba’s Holocaust Museum en het Deutscher Wald/Bosque Alemao.