Vliegtijd Cotonou

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Bereken eenvoudig hoe lang het vliegen is naar je bestemming!

Als je op vakantie gaat, is het verstandig om rekening te houden met een aantal zaken. Als je dit doet, kom je minder snel voor verassingen te staan. Je kunt kijken naar wat voor activiteiten er in de stad te doen zijn. Onderaan de pagina vind je een aantal populaire activiteiten. Daarnaast is het fijn om te weten vanaf welk vliegveld je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Cotonou is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Daarnaast is het handig om te weten welke valuta er wordt gebruikt, of er tijdsverschil is met Nederland en welke taal er wordt gesproken. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Cotonou (AMS-COO)

Vanaf Amsterdam Schiphol kun je naar de stad vliegen als je vliegt met één tussenlanding. De gemiddelde vliegtijd Amsterdam – Cotonou is 9 uur. Je kunt iets leuks meenemen waarmee je jezelf kunt vermaken. Als je landt, land je op het vliegveld genaamd Gadjehoun Airport. De afkorting ervan is COO.

Vliegtijd Cotonou
Vliegtijd Cotonou

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam – Cotonou (RTM/EIN-COO)

Vanaf Eindhoven kun je naar de stad vliegen. Wel krijg je dan te maken met twee tussenlandingen. De vliegtijd Cotonou, Benin vanaf Eindhoven (EIN – COO) is dan 53 uur en 10 minuten. Vanaf Rotterdam vertrekken er geen vliegtuigen naar de stad. Je kunt dus het beste vliegen vanaf Amsterdam Schiphol indien je de kortste vliegduur wilt.

Cotonou vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 5.114 kilometer. Er wordt voornamelijk Frans gesproken. Wat erg fijn is, is dat er geen tijdsverschil met Nederland is. Wel wordt er met een andere valuta betaald. Deze heet de CFA Frank. Je kunt deze valuta aanschaffen voor vertrek bij een wisselkoersbureau.

De hoofdstad

Cotonou is de grootste stad van Benin. Er zijn veel activiteiten die je kunt doen. Je kunt naar Bab’s Dock, naar Fondation Zinsou, naar het Artisanal Center, naar Marche Dantokpa en je kunt ontspannen op Fidjrosse Beach. Daarnaast kun je naar de Code Bar, naar Etoile Rouge en je kunt een bezoek brengen aan Palais des Congres. Er is genoeg te doen in deze stad. Na een leuke dag, kun je heerlijk dineren in een van de restaurants. De vliegtijd van Cotonou terug naar Nederland is door de gunstige windrichting vaak korter dan de heenreis. Dit kan soms een half uur tot een uur schelen!